vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Luptă pentru calificare, la Țicleni

La fel ca anul trecut, câștigătoarele fazelor județene ale Cupei României de la Gorj și Mehedinți se întâlnesc în primul tur al etapei naționale

Conform tragerii la sorți efectuată săptămâna trecută, partida Petrolul Țicleni – Viitorul Șimian se va disputa pe terenul echipei gorjene, cu începere de la ora 17:30. Dacă la Mehedinți, Viitorul Șimian a dispus în ultimul act de Știința Broșteni cu scorul de 6-0, Petrolul Țicleni a trecut în finala de la Gorj, cu 2-1, de Știința Turceni. În Liga a IV-a Gorj, echipa din Țicleni s-a clasat pe locul al IV-lea, iar cea din Șimian a cucerit titlul județean și a reprezentat Mehedințiul în barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Viitorul a fost însă surclasată de campioana județului Timiș, ACS Dumbrăvița, care a promovat la pas, după ce s-a impus cu scorul general de 11-0. Față de „dubla” de luna trecută, Viitorul Șimian va aborda meciul din primul tur al Cupei României – faza națională cu un lot total diferit, după ce jucătorilor aduși, în iarnă, de la Tractorul Cetate, le-au expirat împrumuturile. Astfel, echipa preluată de Relu Țurai va miza astăzi pe mai mulți juniori.

Anul trecut, câștigătoarele Cupei României de la Mehedinți, Recolta Dănceu, și de la Gorj, Știința Turceni, s-au întâlnit tot în primul tur al fazei naționale. Meciul eliminatoriu s-a jucat pe terenul echipei mehedințene și a fost câștigat de echipa gorjeană, care s-a impus cu 4-3, la loviturile de departajare, după ce scorul la finalul celor 120 de minte a fost egal, 1-1. În turul secund, Știința Turceni a fost învinsă cu 3-0 de ACS Șirineasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Turul I au intrat în competiţie cele 42 de câştigătoare ale fazei judeţene şi 26 de echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligii 3, urmând a se disputa un total de 34 de meciuri, într-o singură manşă, eliminatorie.

Conform articolului 30, punctul 9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.
P
ână în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.
Federația Rom
ână de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc. Pentru faza întâi a Cupei României, baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 940 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 340 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): 300 RON

Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.
În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.
În privin
ţa numărului maxim de jucători extracomunitari folosiţi în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă
într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă
într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Programul turului I al Cupei României

Azi, ora 17:30

Petrolul Ţicleni (GJ) – Viitorul Şimian (MH)
CSM Slatina (OT) – Cozia Călimăneşti (VL)

ACS Drăgăneşti Vlaşca (TR) – Sporting Roşiori (TR)
Gloria Corneşti (DB) – FC Aninoasa (DB)
Victoria Zăbrani (AR) – Millenium Giarmata (TM)
Dacia Gepiu (BH) – Gloria Lunca Teuz Cermei (AR)
Sportul Petreşti (AB) – CS Hunedoara (HD)
Viitorul Albeşti (BT) – Sănătatea Darabani (BT)
Viitorul Liteni (SV) – CSM Paşcani (IS)
Viitorul Curiţa (BC) – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ (NT)
FC Vultureşti (VS) – Unirea Mirceşti (IS)
Sportul Ciorăşti (VN) – CSM Focşani (VN)
Universitatea Dunărea de Jos Galaţi (GL) – Sportul Chiscani (BR)
Viitorul Ianca (BR) – Victoria Traian (BR)
Pescăruşul Sarichioi Junior (TL) – Delta Dobrogea Tulcea (TL)
CS Mihail Kogălniceanu (CT) – Agricola Borcea (CL)
Mostiştea Ulmu (CL) – ACSM Olteniţa (CL)
Viitorul Axintele (CL) –
Înainte Modelu (CL)
FC R Bucure
şti (B) – Viitorul Domneşti (IF)
Argeşul Mihăileşti (GR) – CSO Bragadiru (IF)
Viitorul Şelimbăr (SB) – FC Avrig (SB)
Sticla Arieşul Turda (CJ) – CS Iernut (MS)
Crasna Moftinu Mic (SM) – Unirea Tăşnad (SM)
Rapid Jibou (SJ) – Minaur Baia Mare (MM)
ACS Unu Fotbal Club Gloria (BN) – Unirea Dej (CJ)
Mureşul Ruşii-Munţi (MS) – Av
ântul Reghin (MS)
Nemere Ghelin
ţa (CV) – KSE Târgu Secuiesc (CV)
Unirea Cristuru Secuiesc (HR) – AFC Odorheiu Secuiesc (HR)
Precizia S
ăcele (BV) – CS Păuleşti (PH)

Joi, ora 17:30

Unirea Bascov (AG) – Atletic Bradu (AG)

Fortuna Becicherecu Mic (TM) – ACS Ghiroda (TM)

Voinţa Lanuri (BZ) – CSM Râmnicu Sărat (BZ)

Jocurile FC U Craiova 1948 SA (DJ) – Internaţional Băleşti (GJ) și Croaţia Clocotici (CS) – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (TM) nu se dispută, deoarece echipele oaspete au anunțat FRF că se desființează.

Politica