luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proteste în penitenciarele din țară

Angajatii din penitenciare declanseaza proteste faţă de lipsa de implicare a Guvernului şi a ministrului Justiţiei în rezolvarea problemelor angajaţilor. Aceștia vor refuza ore suplimentare şi vor picheta Ministerul şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

De asemenea, mai cer şi încetarea împuternicirilor ilegale şi reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior şi încetarea practicii de „vasalizare” prin împuterniciri, subliniind că directorul general al ANP Marian Dobrică este de mai bine de 2 luni ilegal imputernicit.

Calendarul acţiunilor de protest include petiţii, refuz de efecture a orelor suplimentare, proteste în stradă, pichetări, acţiuni în justiţie şi plângeri penale iar manifestările se vor desfăşura în felul următor:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– 30 iulie 2018: Comunicat de presă referitor la declanşarea acţiunilor de protest.

– 1 august – 10 august 2018: Notificarea conducerilor penitenciarelor referitor la refuzul de efectuare a orelor suplimentare, situaţie de natură a duce la blocarea activităţii penitenciarelor.

– 1 august – 10 august 2018: Petiţii din partea membrilor de sindicat pentru plata orelor suplimentare restante, ca punct de plecare formal în procedura de recuperare pe cale judiciară a acestora.

– 1 august – 10 august 2018: Plângeri prealabile din partea tuturor sindicatelor membre în numele membrilor de sindicat pentru modificarea ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a împuternicirilor.

 – 6 august 2018: Liderii sindicatelor afiliate vor cere audienţe directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciare şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, într-o ultimă încercare de rezolvare pe calea dialogului a revendicărilor.

– 10 august 2018: Angajaţii din penitenciare organizează grevă japoneză.

– 19 august 2018: Angajaţii din penitenciare organizează grevă prin exces de zel la accesul în penitenciare şi în derularea altor activităţi care, deşi nu afectează drepturile deţinuţilor, pot duce la blocarea penitenciarelor.

– 27 august – 27 septembrie 2018: Pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajaţi în uniformă. Calendarul exact urmează a fi anunţat în timp util.

– 01 – 10 septembrie 2018: Depunerea unor acţiuni în instanţă şi plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.

– 03 octombrie 2018: Miting în uniformă la Ministerul Justitiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu marş de protest între cele două instituţii.

– începând cu octombrie 2018: Refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor.

Politica