miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fetița, luată de viitură, găsită fără suflare

O fetiță de numai 12 ani a fost luată de viitură, duminică seara. A fost găsită, fără suflare, de pompierii și localnicii plecați în căutarea eiUn bărbat cu care fata se afla în momentul tragediei a fost și el dat dispărut ore bune, fiind găsit luni.

Întâmplarea nefericită a avut loc în comuna Lădeşti din județul Vâlcea. Viitura extrem de puternică, cauzată de ploile excesive care au avut loc în ultimele zile, a surprins-o pe fetiță în timp ce încerca să traverseze, printr-un vad, pârâul Bârlui. Acest pârâu trece printr-o pădure şi aparent este foarte liniştit în absența ploilor.

Fetița nu era singură, ci se afla alături de mama ei şi de un localnic care o ținea în spate. Inițial s-a crezut că acesta este tatăl său.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform ISU Vâlcea intervenția pompierilor a fost solicitată în jurul orei 20.28. În urma căutărilor efectuate de pompieri, alături de 11 polițişti, jandarmi şi localnici, fetița a fost găsită în scurt timp la un capăt de pod, însă aceasta se afla în stop cardio-respirator.

După zeci de minute de încercări de a o readuce la viață pe copilă, medicii nu au mai putut face nimic, constatând decesul. Fetița se numea Ionela V. , era foarte iubită şi apreciată de colegii ei, împreună cu care urma să treacă în clasa a VI-a. Bărbatul, care se afla cu cele două, a fost de negăsit până luni.

„În momentul sosirii echipajelor la locul intervenţiei, s-a constatat, din spusele martorilor, că fata nu fusese singură, ci împreună cu mama sa şi un consătean, aceştia încercând să traverseze apele pârâului Bârlui prin vad. Viitura, formată în urma precipitaţiilor abundente i-ar fi surprins pe cei trei, doar femeia reuşind să se salveze”, adeclarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Luni, omul a fost găsit la 2 kilometri de locul în care s-a produs incidentul. Bărbatul era teafăr şi se îndrepta spre casă.

 

Cristina Cârstea

Politica