duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

“Blestemul manuscrisului”, discutat la clubul de lectură de la Biblioteca Județeană

“Ce-ar fi dacă în locul Anei, Manole a îngropat în zidul Mănăstirii de la Curtea de Argeș un document purtător al unui blestem cumplit?”

Clubul de lectură găzduit de Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea va discuta, la întâlnirea de joi, 26 iulie, de la ora 16.00, romanul “Blestemul manuscrisului” de Bogdan Hrib și Răzvan Dolea, publicat la editura Tritonic. Toți cei care doresc să-și împărtășească părerile despre carte, precum și cei care preferă să petreacă o oră minunată în compania iubitorilor de lectură, sunt așteptați la Biblioteca Județeană.
“Romanul “Blestemul manuscrisului” reprezintă cel de-al doilea volum al seriei Stelian Munteanu, inițiată de scriitorul Bogdan Hrib. Începutul cărții este exclusiv polițisto-detectivistic, dar ajunge să cuprindă întreaga istorie a Ţării Românești, de la întemeierea ei și până în zilele noastre. Plin de imaginație, scriitorul transformă legende, precum cea a Meșterului Manole, în istorii credibile, iar faptelor istorice le adaugă suficiente nuanțe literare, încât să ne stârnească interesul.
Personajul principal, Stelian Dan Munteanu, ne înșiră întreaga listă de ocupații de care l-am putea suspecta (polițist, detectiv, spion…). Și este puțin din toate. Acesta se află în vacanță când primește un telefon prin care este solicitat să ajute la lămurirea unui mister legat de moartea lui Valentin Neagoe, profesor de istorie cu un master la Heidelberg, angajat ca electrician la o firmă germană și însărcinat cu amenajarea pavilionului francez de la Târgul de carte din Frankfurt. Din acest moment personajul nostru pornește pe urmele unui manuscris vechi, document care ar putea distruge ordinea mondială.
“Blestemul manuscrisului” este o carte pe care o recomandăm tuturor celor care iubesc poveștile, istoriile altfel și romanele polițiste”, spun reprezentanții Bibliotecii Județene.

spot_img
spot_img

Politica