vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU cu banii, CFR Cluj cu Supercupa!

Campioana transferurilor din România a pierdut în fața campioanei României! Supercupa merge în Ardeal.

 

CSU Craiova – CFR Cluj 0-1

A marcat: Culio 76 (pen.)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 25.852.

CSU Craiova: Pigliacelli – R. Popa (79 Markovic), Gardoş, Tiago Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Cicâldău – Mitriţă – cpt., Glavina (65 Burlacu). Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Briceag, Kelic, Bărbuţ, Markovic, Mihăilă.

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu (46 Manea), Vinicius, A. Mureşan, Camora – cpt. – Hoban, Djokovic, Culio – Mailat (55 Omrani), Deac, Ţucudean (87 V. Costache). Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve: Vâtcă –Males, Bordeianu, Păun.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti). Asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Marius Urzică (Piatra Neamţ). Rezervă: Marius Avram (Bucureşti). Observatori: Sorin Boca (Iaşi), Adrian Lucaci (Arad).

Erau toate premisele ca CSU Craiova să-și adjudece al doilea trofeu. Federația adusese meciul în Bănie, peste 25.000 de fani erau prezenți pentru a pune presiune pe adversar. Numai că socoteala oltenilor nu s-a potrivit, CFR impunându-se în Bănie.

 

De la început clujenii pun stăpânire pe joc și îl încearcă pe Pigliacelli din toate pozițiile, inclusiv din corner. Italianul e la post. CSU are cea mai mare șansă în minutul 18, când Mitriță croșetează întreaga defensivă, dar e blocat de Arlauskis. Mingea ajunge la Cicâldău, al cărui șut e scos de Mureșan de pe linia porții. De altfel, singura mare șansă de gol a oltenilor în 90 de minute. În partea secundă, ardelenii dau în bară, prin Vinicius. Iar cu un sfert de oră înainte de final, la intrarea lui Răzvan Popa asupra lui Omrani, centralul dă penalti. Transformă Culio. Va fi, de altfel, golul care a stabilit direcția Supercupei: Ardeal.

Popescu: „A fost un examen”. Picat, se pare.

Primul om din clubul craiovean, Marcel Popescu, a vorbit după eșec: „Ne-a lipsit şansa la faza lui Mitriţă. Nu ne-au fost cu nimic superiori. A fost un examen. Din acest meci am învăţat că nu trebuie să jucăm mai bine, ci să fim mai pragmatici. Răzvan Popa era afectat de acea imprudenţă. A fost o lipsă de concentrare şi de maturitate”.

Ca după jocurile amicale, principala satisfacție  a conducătorului e că nu s-au accidentat jucătorii: CFR a închis jocul în prima repriză. A avut o singură ocazie, dar nu se joacă pe ocazii, ci pe goluri. Gazonul nu a fost un alibi în această seară. Mă aşteptam să stea mai bine oricum, să nu se rupă. La antrenamente a fost ok, dar la alunecări. Mi-a fost teamă la accidentarea lui Mitriţă. Nu mai contează acum. Important e că ne-am văzut limitele. Avem limite. Ce-i drept, avem şi câţiva jucători accidentaţi.”

Mangia: „Lotul nu e complet!”

Antrenorul italian al CSU Craiova e mulțumit de prestația echipei, dar spune că are nevoie de întăriri.

Am jucat foarte bine în prima repriză. Și a doua a fost bună, am dat tot ce am avut mai bun, cred. Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care nu mai sunt la echipă, ci depsre cei care sunt acum în lot. Lotul nu este complet încă, dar ne-am străduit să câștigăm”. Mangia a apreciat evoluția noului decar: „Am făcut un meci bun. Cicâldău a făcut un meci foarte bun, am încercat sa îl punem într-o altă poziție”. Întrebat dacă echipa sa se va implica în bătălia la titlu, tehnicianul italian a spus: Trebuie să ne gândim la următorul meci, nu la câștigarea campionatului. În acest moment echipa nu este pregătită. Pentru meciul de azi, cred ca am avut o prestație bună. Ne-am obișnuit cu atmosfera de aici, cu stadionul plin”.

 

Mitriță: „Am fost lipsiți de șansă”

Piticul atomic al Olteniei a reușit faza Supercupei. În prima jumătate a reprizei întâi, a înșirat pe drum cinci ceferiști, dar șutul său a fost parat de Arlauskis. Nu a fost suficient pentru ca echipa craioveană să-și apropie trofeul.

Am fost lipsiţi de şansă. Dacă marcam acel gol, alta era soarta meciului. Pentru noi este o dezamăgire foarte mare, am făcut un meci bun, dar acum trebuie să ne ridicăm şi să mergem mai departe”, a spus căpitanul Craiovei.

Rămas singur în ofensivă, din tridentul care făcea senzație sezonul trecut, Mitriță i-a transmis un mesaj clar patronului Mihai Rotaru: „A fost un meci frumos între două echipe foarte bune. Aşteptăm şi noi transferuri, iar această echipă, dacă va fi completată puţin, va ajunge foarte sus”.

 

Politica