marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mobilizare în administraţia judeţeană pentru donarea de sânge

Consilierul judeţean liberal Laurenţiu Ivanovici a solicitat, joi, ca angajaţii administraţiei doljene să se implice în donarea de sânge, în contextul în care Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Craiova se confruntă în continuare cu o criză din acest punct de vedere. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a cerut să fie făcute demersuri în acest sens.

Ivanovici a depus la Consiliul Judeţean o propunere scrisă privind demararea unei acţiuni de donare de sânge la nivelul aparatului CJ Dolj dar şi la instituţiile din subordine.

„S-a vorbit mult despre criza de sânge. Vă propuneam, domnule preşedinte, să facem un apel, să faceţi dumneavoastră un apel şi aţi fost de acord, către angajaţii aparatului propriu, către instituţiile din subordine, pentru a se implica într-o astfel de acţiune. Este un demers cât se poate de serios pe care noi l-am demarat deja. Am făcut-o împreună cu colegii mei în câteva localităţi dar urmează această perioadă de concedii, de vacanţe şi această criză a sângelui se va resimţi din păcate”, a afirmat Laurenţiu Ivanovici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ion Prioteasa a declarat: „Într-adevăr propunerea este foarte generoasă şi noi facem apel către toţi colegii şi cred că ar trebui să o facem cu pragmatism, în sensul că aş vrea să deschideţi o listă la fiecare instituţie şi când pe această listă se înregistrează un număr semnificativ de persoane, să zicem de 10 persoane, minim, să se facă această acţiune”.

Grupul PNL a depus la Consiliul Judeţean Dolj un proiect de hotărâre prin care a solicitat acordarea de beneficii suplimentare pentru donatorii de sânge şi a inițiat o campanie amplă de donare de sânge intitulată „Oferă o șansă! Donează sânge!”, în comunele cu primari liberali din Dolj.

Până în acest moment au fost cinci astfel de acțiuni desfășurate la Rojiște, Apele Vii, Siliștea Crucii, Celaru și Castranova.

În plus, liberalii cer CJ Dolj încheierea unui protocol cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova pentru alocarea unei sume de 2.000 lei lunar atât pentru deplasarea autovehiculului „Centru mobil de donare sânge” în localitățile județului cât şi pentru întreţinerea acestuia. În prezent, Centrul de Transfuzii se confruntă şi cu o insuficienţă a fondurilor pentru carburant.

Politica