vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un pas pentru reabilitarea Colegiului Economic

Clădirea principală a Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina va fi reabilitată de primărie, valoarea totală a investiţiei ajungând la aproape şapte milioane de lei.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce urmează să ajungă pe masa aleşilor locali slătineni, valoarea totală a investiţiei la Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” se ridică la 6.813.799,366 lei, fără TVA.

Investiţia se va realiza pe parcursul a 24 de luni, trei luni fiind acordate pentru proiectare şi celelalte 21 pentru execuţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul include şi dotarea imobilului reabilitat, valoarea acestei investiţii fiind de 130.529,570 lei, fără TVA.

În anul 2016 s-au descoperit probleme la structura de rezistenţă şi la temelia Corpului A al Colegiului Economic „Petre S. Aurelian”, autorităţile luând atunci în calcul chiar închiderea clădirii. Ulterior, în urma unei expertize tehnice, s-a stabilit că imobilul nu prezintă pericol, dar că are nevoie de reparaţii capitale.

Municipalitatea a alocat, în bugetul din acest an, suma de 15 milioane lei, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii noi, dar şi pentru reparaţii, la unităţile de învăţământ din Slatina.

Politica