sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultima ora

Sport

ISU Olt se dotează cu fonduri europene

Mai multe echipamente moderne au intrat în dotarea ISU Olt, în ultimele luni, în urma unor proiecte cu fonduri europene pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le-a desfășurat.

Noile dotări au fost prezentate, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat şeful ISU Olt, locotenent colonelul Adrian Tănase, şi adjunctul său, maiorul Constantin Ghiocan.

Au intrat în dotarea inspectoratului un Container Suport Logistic al intervenției TIP I – Căutare-Salvare, două autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig, o motopompă remorcabilă de mare capacitate Novus 600, o autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mărită, două bărci pneumatice cu capacitatea de patru persoane, cu rame, tip BP 4 și o linie tehnică de întreținere echipamente individuale de protecție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, pentru asigurarea protecției personalului operativ, în ultima perioadă, unitatea de la Olt a mai primit 100 de aparate pentru protecția respirației, 190 de perechi de cizme cu branț metalic, 52 de combinezoane SMURD și 30 de căști de protecție, cu vizieră, ochelari de protecție, cagulă ignifugă și lanternă cu led. Echipamentele de protecție au fost distribuite către personalul subunităților de intervenție.

Tot în ultima perioadă, au fost finalizate două lucrări de investiții cu fonduri puse la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Prima lucrare a presupus reabilitarea garajului de la sediul inspectoratului. Acesta este utilizat pentru gararea autospecialelor Detașamentului de Pompieri Slatina, dar și pentru autoturismele de la inspectorat. O altă investiție necesară și importantă pentru menținerea tehnicii de intervenție în condiții oprime, a fost construirea, la sediul inspectoratului, a unui garaj pentru autospeciale din elemente de construcție ușoară.

De asemenea, printr-un proiect cu fonduri europene, sediul Detașamentului de Pompieri Caracal urmează să intre într-un proces de reabilitare.

Politica