vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contra: “Voi încerca să nu mai fac multe schimbări în echipă”

Naționala României va susține sâmbătă un prim amical în acest an la Netanya contra reprezentativei din Israel, partida urmând să aibă loc de la ora 20.00. În săptămâna premergătoare acestui joc, selecționerul Cosmin Contra a înfruntat dificultăți în pregătirea partidei din cauza vremii rele, dar acesta nu s-a plâns de condițiile de care a dispus.

„Sunt condiţiile care sunt şi trebuie să ne adaptăm. Cred că am făcut-o bine, e şi o chestie de mentalitate, de autodepăşire. Nu am cerut noi să vină timpul ăsta. Nu se întâmplă numai la noi. Şi în Spania sunt mari probleme din cauza vremii. Vom fi puternici, ne vom adapta la orice condiţii. Am găsit soluţii, ne-am antrenat pe Arena Naţională, ne-am antrenat şi la Petrolul pe stadion, gazonul foarte bun. Nu am avut mari dificultăţi de a pregăti acest meci”, a spus Cosmin Contra în cadrul conferinței de presă care a prefațat amicalul de sâmbătă.

De la primul amical din acest an, Cosmin Contra vrea ca echipa să joace un fotbal ofensiv și să își creeze ocazii. În același timp, antrenorul naționalei va încerca să păstreze o echipă stabilă în timpul jocului, fără prea multe schimbări, chiar dacă a convocat jucători tineri pe care își dorește să îi vadă la treabă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Voi încerca să nu mai fac atât de multe schimbări. Sunt jucători tineri, pe care i-am adus să îi văd, dar voi încerca să nu mai fac atât de multe schimbări. Tot ce e posibil. Avem gânduri să joace anumiţi jucători. Eu mă ghidez şi după ce văd la antrenamente, îi simt, îi văd şi iau decizia. I-am adus să văd cum se integrează în atmosfera echipei naţionale. S-a creat o atmosferă bună, o plăcere să-i vezi antrenându-se. Vom încerca să creăm ocazii, să marcăm, ceea ce am făcut la fiecare meci de când sunt eu antrenor. Indiferent cum va fi starea gazonul trebuie să ne adaptăm foarte bine la terenul care va fi. Atunci vom deveni o echipă puternică. Nu în toate meciurile vom avea terenuri impecabile, trebuie să ne adaptăm. Mai sunt multe lucruri de îmbunătăţit. Trebuie să aibă încredere. Suntem mentalizaţi să facem lucrurile bine”, a mai spus selecționerul.

Contra va avea la dispoziție pentru cele două partide amicale, cu Israel și Suedia, și doi jucători de la CSU, Alex Mitriță și Nicușor Bancu. În schimb, căpitanul oltenilor, Alex Băluță, nu a fost chemat la lotul național pentru această acțiune, selecționerul explicând absența acestuia: „Băluţă nu trece printr-o perioada bună de formă şi am ales să vină alţi jucători”, a spus pe scurt Contra despre decizia de a nu-l convoca pe Băluță pentru întâlnirile din perioada următoare.

Stanciu: Avem o generație bună

Jucătorul din naționala României, care evoluează la Sparta Praga, este încrezător în puterea generației de azi de la echipa tricoloră, dar trebuie să se mai umble la mentalitate, aceasta fiind cea care trage în jos naționala la momentul actual.

„Am terminat o campanie care nu a fost deloc reuşită. Mă aştept la lucruri bune, avem Cupa Naţiunilor, avem şansa să ne calificăm la Euro şi de acolo. Cred eu că avem o generaţie bună, iar ceea ce contează este să ne schimbăm puţin mentalitatea, pentru că aşa vom putea realiza lucruri frumoase. Pentru noi, e greu în momentul de faţă să mergem la un Mondial, dar la Euro ar fi o mare dezamăgire dacă nu ne-am califica. Suntem obişnuiţi ca lumea să ne critice, pentru că atunci când nu sunt rezultate, noi suntem principalii vinovaţi”, a afirmat Nicușor Stanciu în cadrul conferinței de presă.

Politica