luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Compania de Apă încearcă deblocarea proiectului pentru infrastructura de apă și canal

Reprezentanţii Companiei Apă Olt (CAO) vor să deblocheze implementarea proiectului finanţat cu fonduri europene de 150 milioane de euro, care este întârziat din cauza perioadei prea mare în care reprezentanţii Ministerului Mediului şi cei ai consultantului Comisiei Europene răspund la clarificări. O întâlnire cu factorii implicaţi va fi organizată, la Slatina, în această lună.

Directorul CAO, Cătălin Uşurelu, a declarat că proiectul a fost întârziat cu aproximativ un an şi jumătate.

Vrem să organizăm o întâlnire cu oamenii din Ministerul Mediului şi cu consultantul, în luna martie, aici la Slatina. Problema este că durează foarte mult până când se răspunde la clarificări. Ei cer clarificări, noi le răspundem într-o lună-două, iar ei ne trimit un alt răspuns în şase luni, urmat de alte solicitări de clarificări. În acest fel s-a pierdut un an şi jumătate şi vrem să vedem ce putem schimba”, a afirmat Uşurelu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Compania de Apă Olt (CAO) a depus, din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 – 2020”, fiind în primii patru operatori din ţară care au depus proiecte.

În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană, Compania de Apă Olt va accesa fonduri europene şi pentru investiţii în reţelele de apă, canalizare, staţii de tratare a apei şi staţii de pompare a apei uzate pentru 17 comune din judeţul Olt care fac parte sau sunt în diferite stadii de aderare la ADI Oltul. Până când vor semna contractul de finanţare, acestea vor face parte din Compania de Apă Olt, potrivit reprezentanţilor investiţiei.

150 de milioane de euro vor merge în Slatina şi alte 24 de localităţi. De acest proiect vor beneficia, pe lângă Slatina, localităţile: Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina.

Politica