joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 4-a Dolj: FC U, cu gândul la Liga a 3-a

Campionatul primei ligi doljene va însemna în această primăvară o cursă a trupei lui Nicolo Napoli cu ea însăși pentru barajul de promovare.

Lider detașat în prima ligă județeană, FC U Craiova 1948 își poate face deja planurile pentru dubla manșă de la barajul pentru liga a 3-a. Craiovenii antrenați de Nicolo Napoli au maxim de punte în liga județeană după 17 etape, iar distanța față de adversari este una mare, iar pentru promovarea în eșalonul trei se vor duela cu echipa campioană a Dâmboviței, lupta pentru titlu în acest județ urmând să se dea între echipele Recolta Gura Șuții (46 de puncte), Gloria Cornești (44) și Unirea Ungureni (40). Pentru promovarea în Liga a 3-a, datele de disputare sunt 16 iunie, ora 18.00 (turul), și 23 iunie 2018, ora 17.30 (returul), iar FC U Craiova va juca meciul retur pe teren propriu.

Trupa lui Nicolo Napoli va începe sâmbătă asaltul pentru baraj, iar prima escală va fi la Dăbuleni, unde va da piept cu echipa locală Unirea Tricolor. Prima etapă a acestui an în „D” fusese programată inițial să înceapă pe 10 martie, după ce se amânase încă odată, și se va relua pe 17 martie, la ora 11 cu meciurile: Tractorul Cetate – Flacăra Moțăței, Ajax Dobrotești -Jiul Podari, Unirea Tricolor Dăbuleni – FC U Craiova 1948, Viitorul Cârcea – CSM Progresul Băilești, Știința Danubius Bechet – Victoria Plenița, Recolta Ostroveni – Progresul Segarcea și Dunărea Calafat – Metropolitan Ișalnița.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În intersezon elevii lui Napoli au învins, în cele două amicale jucate, pe Știința Turceni cu 3-1, prin golurile marcate de Cârstea, Armășelu și Bălan, și cu 4-0 pe AFC Rapid, reușitele aparținând lui Bălan 3 și Gârbiță.

Craiovenii i-au transferat în această iarnă pe Armășelu, ultima dată la Concordia II Chiajna, Andrei Cozma, un jucător care are probleme medicale și pe care clubul se va baza abia din vară, dar și pe Mihai Dina. Pentru Dinel” este de fapt o revenire la echipa la care a debutat în fotbalul mare, acesta fiind unul din pionii importanți în amicalul cu AFC Rapid și în jocul de Cupă cu CS Sopot, unde a reușit să puncteze de două ori.

Pentru mine a fost o plăcere să revin acasă. Am o datorie morală față de această echipă și mă bucur că am ajuns din nou aici. Am vorbit cu Ovidiu Dănănae despre lot, despre proiect și cu siguranță și el ma influențat în decizia luată. Îmi era dor de suporteri și de aceea îmi doresc să vină alături de noi în număr mare la fiecare meci din liga a 4-a. Sunt convins că vom obține promovarea în eșalonul 3 pentru că avem un lot bun și un nume care trebuie respectat de multă lume”, a spus Mihai Dina.

În sezonul regulat FC U Craiova mai are de jucat următoarele partide: etapa a 18-a (17 martie, ora 11) – Unirea Tricolor Dăbuleni – FC U Craiova; etapa a 19-a (21 martie) FC U Craiova – Știința Danubius Bechet; etapa a 20-a (24 martie, ora 11) – Victoria Plenița – FC U Craiova; etapa a 21-a (31 martie) Recolta Ostroveni – FC U Craiova; etapa a 22-a (6 aprilie) FC U Craiova – CSM Progresul Băilești; etapa a 23-a (14 aprilie, ora 11) – Jiul Podari – FC U Craiova; etapa a 24-a (21 aprilie, ora 11) – FC U Craiova – Flacăra Moțăței; etapa a 25-a (25 aprilie) – Metropolitan Ișalnița – FC U Craiova; etapa a 26-a (28 aprilie, ora 11) – FC U Craiova – Progresul Segarcea.

După ultima etapă din sezonul regulat la numai o săptămână va începe turneul play-off în care vor intra primele 4 clasate, iar momentan FC U Craiova ar avea 12 puncte, urmată fiind de Jiul Podari cu 7 puncte, Dunărea Calafat cu 3 și Știința Danubius Bechet cu 0.

Politica