Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Crima de la Psihiatria SJU Slatina: „Moartea a fost violentă”

Publicat

pe

Detalii cutremurătoare ies la iveală în legătură cu crima de la Psihiatria Slatina, după efectuarea necropsiei infirmierului şi asistentei, medicii legişti declarând că n-au mai văzut atât de multă cruzime.
Medicul şef al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Olt, Liviu Radu, a declarat că infirmierul Gheorghe Ghenea şi asistenta Ramona Cosmescu au avut parte de o moarte violentă, din cauza hemoragiei interne şi externe.
„Diagnosticele celor doi seamănă foarte multe mult. Moartea a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, consecinţă a multiplelor plăgi, atât toracice cât şi cervicale. Cele toracice au afectat plămânii, bineînţeles, la ea şi aorta, iar cele cervicale au afectat mănunchiul vascular-nervos al gâtului, la ambele persoane. A fost sângerare mare”, a declarat Liviu Radu.
Potrivit legiştilor, după ce a ucis-o pe asistentă, infirmierul s-a lovit în repetate rânduri cu cuţitul.
„Vreo 17 lovituri de cuţit avea ea, iar el vreo 13. N-a fost nicio luptă, el a lovit-o până a ucis-o, apoi şi-a dat singur cu cuţitul”, a mai arătat Radu.
Cea mai adâncă plagă pe corpul asistentei Ramona Cosmescu este în zona gâtului.
„N-aş putea să spun că a încercat să o decapiteze. A tăiat-o la gât ca să o omoare, nu musai ca să o decapiteze. Este o tăietură mai adâncă decât la el, dar şi el s-a tăiat în zona gâtului”, a mai afirmat medicul legist.
Liviu Radu a mai spus că rar i-a fost să mai vadă scene de asemenea cruzime.
„Scene urâte, din păcate. Cred că am mai văzut ceva asemănător, oarecum, dar bărbatul nu-şi dăduse atât de multe lovituri. Era vorba doar de una, în inimă”, a declarat Radu.
Un infirmier de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a ucis o asistentă, sâmbătă noaptea, după care s-a sinucis, cei doi având o relaţie personală şi motivul fiind unul de această natură. Surse apropiate anchetei au declarat că cei doi angajaţi ai spitalului, asistenta Ramona Cosmescu, în vârstă de 46 de ani, şi infirmierul, Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, erau împreună de mai multă vreme, cu perioade în care au fost despărţiţi.
Sâmbătă noaptea, în jurul orei 12.30, femeia a intrat în sala de tratament cu o cafea, urmată de bărbat, pe la ora 1.00. Au blocat uşa cu un pat, iar pe la 1.30, colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Personalul medical a bătut la uşă, nu li s-a deschis, şi au chemat pompierii ca să o deblocheze.
Au spart uşa şi au găsit-o pe femeie cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu  venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului. Femeia lucra din 2002 la Spital Slatina, iar bărbatul din 1994.

© 2021. Toate drepturile rezervate.