Cei mai mulți șomeri din județ, vâlcenii de 40 ani

Aproape 7.000 dintre vâlceni sunt șomeri, însă rata șomajului în județ rămâne scăzută comparativ cu alte județe.

Astfel, la sfârşitul lunii ianuarie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 4,16%, potrivit datelor transmise de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vâlcea.

Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii ianuarie 2018 a fost de 6.757 persoane. Din totalul șomerilor înregistrați, un număr de 3.157 erau femei.

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, din totalul şomerilor înregistraţi, 2.264 persoane au fost indemnizate şi 4.493 neindemnizate.

Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii ianuarie 2018 se prezintă astfel: 2.274 persoane provin din mediul urban şi 4.483 persoane provin din mediul rural.

Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2.014 persoane”, arată AJOFM Vâlcea.

Ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (70%), persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 25% din totalul şomerilor înregistraţi, în timp ce persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 5% din numărul total de şomeri înregistraţi.

Pe de altă parte, în luna ianuarie 2018 s-au încadrat 205 persoane din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Vâlcea (din care 169 persoane au fost încadrate din rândul şomerilor înregistraţi).

Populare

Recomandări

Răspunsul lui Mangia, după ce a fost acuzat de „comportament sexual inadecvat”

Și în perioada în care a antrenat CSU Craiova...

Crește valoarea indemnizației de șomaj

Legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată...

Șofer din Balș, drogat pe străzile Craiovei

Un tânăr de 24 de ani din Balș, județul...

EURO 2023/ Tineretul lui Săndoi începe din urna a doua

Tragerea la sorți a grupelor turneului final al Campionatului...