vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/Percheziții la firma Spak. Polițiștii au ridicat calculatoare și documente false

Calculatoare, telefoane mobile, tablete și documente false au fost ridicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș în urma perchezițiilor efectuate, miercuri dimineaţă, într-un dosar de evaziune fiscală care vizează firma Spak din comuna olteană Valea Mare. Cinci persoane au fost duse la audieri în acest caz în care se vorbește despre o evaziune fiscală de peste 450.000 lei.

Oamenii legii au făcut o descindere la Piteşti, acasă la un director al firmei Spak, una la Bogaţi, Argeş, unde locuieşte un muncitor al respectivei societăţi, o alta în comuna Valea Mare, Olt, la sediul firmei, două la Slatina şi una în Craiova.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor sisteme informatice, imprimante, telefoane mobile și tablete, susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni, potrivit unui comunicat remis de IPJ Argeş. Totodată, polițiștii au identificat și ridicat mai multe documente fiscale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cinci persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș pentru audieri.

Cei vizați sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, cu profil de activitate comerț cu produse din carne, ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate. Prejudiciul creat depășește 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, inspectorul principal Mădălin Zamfir.

Grupul Spak a fost fondat de Constantin Spak. Afaceristul s-a sinucis în 2011. El a fost găsit atunci, de soția sa, în incinta fabricii de mezeluri din Valea Mare, înjunghiat în zona inimii. Avea 60 de ani, iar apropiații lui declarau la acea vreme că suferea de o boală gravă, dar și că avea probleme financiare. Firma a fost preluată de unul dintre fii săi.

Politica