joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două producții din București pe scena Teatrului Naţional din Craiova, în februarie

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova prezintă, în această lună, un spectacol de teatru independent și un spectacol de dans contemporan, ambele producții din București, în cadrul programului 11plus1 independent/contemporan.

Pe 20 februarie- HABEMUS BEBE de Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan, un proiect ART NO MORE cu sprijinul WASP – Working Art Space and Production– este un performance despre experienţa maternităţii, despre condiţia femeii-artist, despre confuzie şi crize, despre identitate şi panică, despre limite, corp şi… nutriţie.

“Scriitoarea Elena Vlădăreanu a scris acest text – o formă de poezie urbană – ca o colecţie de norme, sarcini şi presiuni sociale, nevoi personale, gânduri intime, frici neexprimate, frustrări reprimate ale unei mame care se zbate să facă faţă pretenţiilor de supererou pe care le are restul lumii faţă de ea. Să fie o mamă bună, o femeie de carieră, o iubită senzuală şi asta în ciuda transplantului de identitate pe care l-a suferit şi a cronicei lipse de timp. ” Oana Stoica în Dilema Veche.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A doua reprezentație din 11plus1 este un one-woman show- LAY(ERS), de Cristina Lilienfeld (Asociația PETEC) și va fi prezentat pe 27 februarie, la sala Studio, de la ora 19.00.

Lay(ers) a fost creat în cadrul unei rezidențe ArtstNe(s)t la Luxemburg oferite de Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău și Centre Choregraphique Trois C-L și a obţinut Marele Premiu al competiţiei ALT CONCURS NAŢIONAL DE COREGRAFIE.

Spectacolul explorează conexiunea dintre piele ca organ și ca emoție. Autoarea ne invită să medităm asupra unor aspecte precum: straturile existente până la esenţa, necesitatea exprimării corporale, dar şi a singurătăţii (ca motor/procedeu al cunoaşterii de sine). 

Cristina Lilienfeld a studiat coregrafia în cadrul UNATC și psihologia, căutând punctul în care cele două discipline se întâlnesc. A studiat tehnici de dans contemporan (Contact Improvisation, Axis Syllabus etc.), tehnici de improvizație, dar și de dezvoltare personală în cadrul formării în psihoterapia experiențialistă. 

Prețul biletelor este de 30 de lei(15 lei redus elevi/ studenți/ seniori) la Agenția teatrală și 28 lei pe platforma online.

11plus1 a debutat la începutul stagiunii 17/18, iar pana în acest moment au fost prezentate 4 spectacole, două ale unor companii de teatru independent și două de dans contemporan.

Programul 11plus1 independent/ contemporan are scopul de a susține și încuraja segmentul producțiilor de teatru independent și de dans contemporan. Publicul craiovean este expus astfel unor reprezentații culturale alternative, multe dintre acestea, cu impact educativ, un important aspect fiind faptul că în Craiova scena de dans contemporan este inexistentă. 11plus1 aduce la Craiova artiști, regizori, coregrafi, dansatori, actori din toată țara creând un mediu cultural divers, cu un impact pe măsură.

Politica