Amenzi de peste un miliard de lei vechi pentru munca la negru

Cinci administratori de firmă din Gorj au fost sancţionaţi, săptămâna trecută, de inspectorii de muncă. Angajatorii din Târgu Jiu, Novaci şi Urdari au fost prinși pe picior greșit, având la lucru şapte persoane fără contracte de muncă. Amenzile aplicate, pentru folosirea muncii la negru, sunt în valoare totală de 140.000 de lei.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj continuă lupta cu fenomenul muncii la negru. Astfel, săptămânal, aceștia fac verificări la firmele din județ.

Serviciul Control Relații de Muncă a întreprins 38 de controale ce au avut drept scop identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, fiind depistaţi, în localităţile Târgu Jiu, Novaci şi Urdari, cinci angajatori care utilizau în activitate şapte persoane fără forme legale de angajare. Cei cinci au fost sancţionaţi, pentru folosirea muncii la negru, cu amenzi în valoare totală de 140.000 de lei”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții ITM Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Verificările au mai scos la iveală și o serie de alte nereguli, oamenii legii dispunând măsurile ce se impun. Se vor face verificări pentru a vedea dacă patronii în cauză vor remedia situațiile.

Inspectorii de muncă au dispus, de altfel, 22 de măsuri pe care angajatorii sunt obigaţi să le ducă la îndeplinire, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 53/2003 republicată cu modificările și completările ulterioare și a H.G. 500 /2011 actualizată cu modificările și completările ulterioare. Cele mai importante deficienţe constatate se referă la neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii, precum şi nerespectarea normelor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor”, se mai arată în comunicat.

Populare

Recomandări

Olt. Descinderi într-un caz de infracțiuni economice

Peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de investigare...

Mihai Rotaru, încântat de echipa lui Neagoe: „Fa-bu-los!”

Mihai Rotaru este adeptul fotbalului-șampanie. Patronul de la CSU...

Gorjean lovit de mașină, ajutat de un polițist

Un gorjean de 67 ani a fost lovit,...

Obligată să se prostitueze, înjunghiată de iubit

Un pușcăriaș din Filiași a înjunghiat și obligat să...