sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: ALDE vrea o competiție corectă pe piață

Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj, consideră că „nu este normal ca firmele românești să fie dezavantajate în raport cu cele străine”.

În acest moment, ponderea companiilor străine în economia românească, în funcție de mărimea cifrei de afaceri, e aproape la egalitate cu firmele românești. În același timp contribuția lor, provenită din impozitul pe profit, este de trei ori mai mică decât a companiilor românești. Este o situație care ne arată clar că firmele românești sunt dezavantajate în raport cu firmele străine. ALDE, ca partid liberal care susține competiția liberă și corectă pe piață, va face toate demersurile legale pentru a îndrepta acest lucru. Firmele străine din România trebuie să înțeleagă că țara noastră nu e un sat fără câini și nu suntem atât de naivi încât să nu evaluăm corect realitatea și să ne apărăm interesul propriu.

Apreciem rolul foarte important pe care îl joacă companiile internaționale în economia noastră. Nu vrem un război cu acești actori economici. Vrem doar să le impunem prin lege un comportament corect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Măsura privind combaterea practicilor de evitare a obligațiilor fiscale de către multinaționale a ajuns să fie una contestată, pentru că ea dorește să limiteze deductibilitatea dobânzilor realizate între firmele multinaționale și companiile-mamă din afara țării, împiedicând transferul profitului din Romania către alte țări. Această măsură va impune achitarea impozitului în Romania de către toate aceste firme.

ALDE consideră corectă această măsură și în conformitate cu ultimele Directive UE în materie.

E o măsură benefică mediului economic românesc și cetățenilor români. Sumele mai mari colectate se vor putea investi în construcția de spitale, autostrăzi și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite.

Biroul de presă ALDE Dolj

Politica