joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Bani de liceu”, program valabil și în acest an școlar

Elevii doljeni care știu că pot beneficia de programul „Bani de liceu” mai au la dispoziție câteva zile pentru a face o solicitare în acest sens. Cererile se depun la secretariatele unităților școlare până la data de 1 octombrie 2017 și, în următoarele trei săptămâni, se aduce și dosarul cu actele care atestă că pot lua acești bani. Tinerii pot fi ajutați cu suma de 180 de lei, lunar, dacă respectă, pe lângă acele condiții legate de venit și pe cele ce țin de conduita școlară. Nu se admit elevi care absentează nemotivat și care au sub 7 la purtare.

Potrivit legii, beneficiarii programului de „Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 150 lei. De asemenea, mai pot intra în posesia acestor ajutoare bănești şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă în cazul respectării condiţiei de venit anterior precizate.

Sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere, formulată de elev cu autorizarea reprezentantului legal, înregistrată până la data de 1 octombrie 2017. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie sa iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor”, se arată într-o notă de informare a Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în calendarul de derulare al acestui program este prevăzută și efectuarea unei anchete sociale, obligatorie în intervalul 1 octombrie-23 octombrie 2017, de către primăria din localitatea de domiciliu a elevului. Anul trecut, în județul Dolj, au fost aprobate peste 2.400 de dosare pentru programul „Bani de liceu”.

O situație clară pentru anul școlar 2017-2018 se va cunoaște la finele lunii viitoare.

Politica