joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cele cinci autobuze Solaris, în Craiova până la finele anului

Cele cinci autobuze Solaris, prevăzute în bugetul pe anul 2017, în baza acordului-cadru pentru autobuze noi, ar urma să ajungă în Bănie până la finele anului. Anunțul a fost făcut, în cadrul unei conferințe de presă, de administratorul public Sorin Manda.

„A fost notificată firma câștigătoare, urmând ca săptămâna viitoare să vină să semneze contractul subsecvent. Sunt cinci autobuze, așa cum au fost planificate, de la începutul anului, în buget. Au termen 90 de zile să le aducă. Din ce am discutat cu ei, nu le vor aduce pe toate deodată, dar foarte repede vor aduce unul sau două, urmând ca spre sfârșitul perioadei de 90 de zile, care este și sfârșitul anului, să aducă restul de autobuze”, a punctat Sorin Manda.

Acesta a explicat că, în perioada următoare, ar urma să se încheie și licitația organizată de RAT pentru cumpărarea a două autoutilitare care vor fi folosite la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Referitor la licitația pentru cele două mașini de ridicări de la RAT – pentru că au fost întrebări și în conferința trecută -, aceasta s-a încheiat la sfârșitul lunii august. Au fost cinci firme care au depus oferte, au rămas doar trei dintre ele, pentru că două nu au avut oferta tehnică completă. Urmează ca în perioada următoare să fie desemnat câștigătorul”, a explicat administratorul public.

Craiova a primit 500.000 de euro în plus, fonduri europene, pentru axa de transport

Sorin Manda a mai precizat, în cadrul conferinței, că municipiul Craiova va avea în plus de cheltuit 500.000 de euro pentru zona de transport, bani obținuți de la Primăria Drobeta Turnu Severin.

„Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire la ADR. Reprezentanții tuturor celor cinci primării de județ, și a fost o negociere între Primăria Craiova și Primăria Drobeta Turnu Severin, în sensul în care am obținut de la ei, în plus, 500.000 de euro pentru zona de transport, de mobilitate urbană pe axa 4.1, dând la schimb 500.000 de euro, bani care erau pentru zonele defavorizate, având în vedere că ghidul este unul complex și foarte greu ne va fi să găsim, așa cum este în ghid, zone de asemenea natură în Craiova”, a încheiat administratorul public.

Politica