joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcările din centru se golesc, parcarea subterană se umple

Parcarea subterană din municipiul Craiova, care până nu demult nu depășea un grad de ocupare de 20%, a început să se umple, ușor-ușor, de la instituirea parcării cu plată prin SMS în zona centrală.

Astfel, cei care își parcau, de regulă, mașina în zona ultra-centrală, au optat să meargă în parcarea subterană. Acolo plătesc un leu pe oră, spre deosebire de aproape trei lei pe oră, atât cât costă parcarea cu plată prin SMS (doi lei, plus TVA), în cele 139 de locuri din zona centrală (str. Romul – 28 de locuri; str. Al.I. Cuza – sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş) – 94 de locuri; str. C.S. Nicolăescu Plopşor – sectorul cuprins între intersecţia cu str. Al.I.Cuza şi intersecţia cu str. Olteţ – 17 locuri).

„Am constituit această parcare cu plată în zona centrală, care a dus la acoperirea locurilor din parcarea subterană în proporție foarte mare. La ora asta, nu pot să vă dau exact datele, dar sunt peste 300 de locuri ocupate din cele 600, zilnic”, a precizat primarul Mihail Genoiu într-o conferință de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procedura pentru parcarea prin SMS

Reamintim că, de luni, parcările din zona centrală a Craiovei au început să se golească, având în vedere instituirea parcării cu plată prin SMS.

Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420, în care este menţionat codul aferent opţiunii de plată şi numărul de înmatriculare al maşinii, astfel: Parcarea cu plată – 385 NRÎNMATRICULARE (ex.: 385 DJ00ABC) – pentru o oră de parcare; Parcare ocazională – 386 NRÎNMATRICULARE (ex.: 386 DJ00ABC) – pentru o zi de parcare; – 387 NRÎNMATRICULARE (ex.: 387 DJ00ABC) – pentru o lună de parcare.

Parcarea cu plată costă doi lei/oră, fără TVA, iar taxa pentru parcarea ocazională pe domeniul public, cu plată prin SMS, a vehiculelor care nu sunt înregistrate în evidenţa fiscală a municipiului Craiova se achită, conform opţiunii solicitantului, pe zi sau pe lună şi în cuantumul stabilit prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Craiova. Cuantumul este de un leu/zi şi 12 lei/lună.

După ce SMS-ul a fost expediat, utilizatorii ar trebui să primească un mesaj care confirmă ca parcarea a fost activată. Spre exemplu, „DJ00ABC e parcat pentru 1h în Craiova, parcarea cu plată. Plata expiră la 17/08/2017 14:35. Cost 0,50 EUR+TVA/SMS”. Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită. Mai mult, două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

Pentru a simplifica modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare, conducătorii auto au la dispoziție aplicația mobilă gratuită TPARK, pentru Android, iOS și Windows Phone, prin intermediul căreia pot realiza plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 29 de orașe din România.

Politica