Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Autoturism, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, indisponibilizat la Poliţia de Frontieră Drobeta

Publicat

pe

A uitat să reînnoiască un contract de închiriere și a rămas fără mașină. Este vorba despre un cetățean din Muntenegru care a fost depistat, la Frontiera Porțile de Fier I, la volanul unui autoturism în valoare de 20.000 euro, autoturism căutat de autoritățile din Germania pentru confiscare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I – județul Mehedinți au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean muntenegrean care conducea un autoturism marca Peugeot 3008, semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile germane.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră cetăţeanul muntenegrean P. Jovan, în vârstă de 48 de ani, domiciliat în R. Muntenegru, la volanul unui autoturism marca Peugeot 3008, înmatriculat în Germania, an de fabricație 2017.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră mehedințeni au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ale Sistemului Informatic Schenghen ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile germane, în data de 05.09.2017.

Bărbatul a declarat că a închiriat autoturismul din Germania, dar nu şi-a mai reînnoit contractul care expirase din luna august.

Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 20.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate măsurile legale”, arată reprezentanții Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează, în acest caz, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.