joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Elevii, supravegheați de Jandarmerie și Poliție

Încă din prima zi a noului an școlar, jandarmii și polițiștii mehedințeni au supravegheat elevii din județ. Oamenii legii au luat parte, alături de elevi, profesori și părinți la festivitățile organizate cu ocazia începerii noului an școlar.

“În anul de învățământ 2017-2018, jandarmii vor participa în sistem integrat la menținerea ordinii și liniștii publice în zona celor 27 de instituții de învățământ aflate în responsabilitate din municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova precum și orașele Strehaia, Baia de Aramă, Vânju Mare.

Jandarmii vor acționa în cadrul patrulelor mixte și echipajelor constituite în zona adiacentă instituțiilor de învățământ preuniversitar, scopul prezentei jandarmilor este de a preveni producerea faptelor de natură să afecteze siguranța și liniștea elevilor, cadrelor didactice și procesului de învățământ. Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță, traseele de deplasare a elevilor la și de la școală au fost incluse în itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe întreg parcursul anului școlar, jandarmii vor desfășura activități informativ-educative și campanii de informare în domeniul prevenirii delincvenței juvenile, absenteismului școlar, consumului de substanțe cu proprietăți psihoactive precum și cunoașterii prevederilor actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți.

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți, context în care aproape 150 de poliţişti vor acţiona, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județ, spun reprezentanții IPJ.

Polițiștii au verifict și șoferii microbuzelor școlare, dar și autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Luni, 143 de poliţişti au acţionat în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Astfel, 108 poliţişti de ordine publică, 25 de poliţişti de la rutieră, 8 de la investigații criminale, unul de la prevenire şi un poliţist de la alte structuri, au fost prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întregul județ.

“De asemenea, în aceste zile, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. 

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative”, potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Mehedinți.

Politica