miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova: Biblioteca din vacanță – Atelierul de Teatru

Au trecut 5 ani de la momentul includerii atelierului de teatru în cadrul ofertei de activități pe care o propune proiectul Biblioteca din Vacanță. An de an și ediție după ediție, participanții, elevi din ciclurile primar și gimnazial, au optat, mereu în număr mai mare, pentru cursurile de teatru desfășurate la bibliotecă.

La început mânați de curiozitate, pe parcurs, însă, inspirați de experiențele și rezultatele primelor generații de „absolvenți” și de energia care se propagă din toate activitățile derulate de Biblioteca Aman de-a lungul sezonului estival, copiii s-au bucurat de clipe pline de magie și emoție.

Desfășurat de Oana Stancu, voluntar al bibliotecii, atelierul de teatru a presupus desfășurarea a nu mai puțin de nouă întâlniri în cursul cărora micii actori s-au familiarizat cu provocările și dificultățile actoriei, cu tehnicile teatrale adaptate vârstei lor toate acestea, evident, prin tehnici novative de învățare aplicată, prin jocuri, improvizații și multă naturalețe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru că activitățile concepute și derulate de Biblioteca Aman „exclud banalul”, așa cum în mod inspirat s-a exprimat Oana Stancu, atelierul de teatru, poate într-o măsură mai mare în comparație cu alte activități similare, este, prin excelență, arta pedagogiei prin simțire, prin imaginație și mister totodată. Atașamentul față de lumea minunată a teatrului se explică, susține Oana Stancu, „prin iubirea de frumos”, iar frumosul din teatru se hrănește, nu de puține ori, din fabulosul din cărți.

Toate întâlnirile din ultimele două luni au vizat „descoperirea reciprocă, susținerea actului de creație, improvizație și depăsirea limitelor”. Toate acestea, la care se poate adăuga și satisfacția colaborării cu elevii, explică intenția voluntarului bibiliotecii de a continua această inițiativă și în cadrul edițiilor viitoare.

Atelierul de teatrul și-a purtat fructele încă de la începuturi. Proiectul a fost și continuă să fie apreciat, reușind să diversifice în chip favorabil evantaiul de oportunități de învățare și formare pe care le propune biblioteca. Evoluția copiilor, de la prima întâlnire și până spre finalul fiecărei ediții, a înregistrat o creștere semnificativă, dezvoltarea lor și îmbrățișarea unora dintre secretele și tehnicile teatrale într-un timp realmente scurt demonstrează oportunitatea acestui program. Mai mult, demonstrează viabilitatea teatrului derulat la bibliotecă, un spațiu prin excelență deschis, generos și dinamic. Cu certitudine, acest atelier va fi inclus și în cadrul edițiilor viitoare. Le mulțumim voluntarului bibliotecii, colegilor bibliotecari implicați în organizare, părinților și tuturor copiilor pentru că au ales să se preocupe de actul de educație în timpul sezonului estival”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Birou Presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Politica