vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dascălii din Olt, la repartizarea posturilor didactice vacante

Astăzi încep şedinţele publice de repartizare a dascălilor olteni pe posturile didactice vacante, proces care se va întinde până pe 9 septembrie.

La şedinţa publică organizată de ISJ Olt, astăzi, pot participa candidaţi cu media de repartizare minim 7, obţinută la concursul naţional, sesiunea 2017 – aproximativ 177 de candidaţi, şi cadre didactice titulare aflate în situaţie de completare a normei didactice sau de restrângere de activitate nesoluţionată – 14 cadre didactice.

În şedinţa din 29 august participă cadre didactice titulare anterior concursului naţional sesiunea 2017, pentru detaşarea la cerere prin concurs specific. Tot în această şedinţă pot participa candidaţi cu media de repartizare minimum 5, la concursul naţional sesiunile 2014 până în 2017, şi candidaţi cu media minimum 7, obţinută la concursul naţional sesiunile 2011-2013.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La şedinţa din 5 septembrie, pe lângă toţi cei care pot participa la celelalte două şedinţe, se adaugă personalul didactic titular asociat şi pensionar pentru încadrare în regim de cumul sau plata cu ora.

O astfel de şedinţă se va desfăşura şi în 8 septembrie.

Deja, pentru anul şcolar ce stă să înceapă, din cele 1.024 de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate disponibile la nivelul judeţului Olt, s-au ocupat până la data de 15 august, în etape anterioare ale mobilităţii personalului didactic, un număr de 373 de posturi didactice. Dintre acestea, 52 de posturi au fost ocupate în etapa de completare a normei didactice pentru cadre didactice titulare, 31 de posturi în etapa de transfer pentru restrângere de activitate, respectiv detaşare pentru soluţionarea restrângerii de activitate, 131 de posturi în etapa de pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ şi prin schimb de posturi, 56 de posturi prin repartizarea candidaţilor în baza articolului 253 din Legea 1/2011, 117 posturi prin prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată, 13 posturi prin repartizare pe posturi titularizabile a candidaţilor participanţi la concursul naţional sesiunea 2017.

La nivelul judeţului există 630 de posturi didactice, catedre complete şi incomplete, neocupate.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Olt, dacă şi după aceste şedinţe publice vor exista în continuare posturi neacoperite cu personal didactic care a susţinut un concurs naţional de titularizare sau unul judeţean, unităţile de învăţământ vor avea dreptul să organizeze propriile concursuri.

Politica