vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Cinci poliţişti şi patru pompieri au trecut în corpul ofiţerilor

Patru subofiţeri pompieri şi cinci agenţi de Poliţie din judeţul Olt au promovat examenele de trecere în corpul ofițerilor, în timp ce alţi şapte agenţi vor susţine un interviu pentru a ocupa, prin departajare, alte trei posturi de ofiţer disponibile în cadrul IPJ Olt.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat pentru Jurnalul Olteniei că patru subofiţeri au promovat examenul de trecere în corpul ofiţerilor, trei dintre ei provenind din judeţul Olt şi unul din judeţul Dolj.

Aceştia vor ocupa câte un post de ofiţer în cadrul următoarelor compartimente din cadrul Inspectoratului: Resurse Umane, Structura de Securitate, Financiar şi Relaţii Publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deocamdată, s-a încheiat perioada de contestaţii iar numirea lor se va face de către Ministerul Afacerilor Interne, nu mai târziu de luna octombrie”, a precizat plutonierul major Băsăşteanu.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, cinci agenţi de Poliţie din judeţul Olt au devenit ofiţeri. Trei dintre ei vor activa la Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice, iar ceilalţi doi la Serviciul Investigaţii Criminale.

În plus, alţi şapte subofiţeri vor mai susţine o probă, un interviu, pentru departajare, după ce au înregistrat acelaşi punctaj. Trei dintre ei luptă pentru ocuparea unui loc de ofiţer, disponibil la Investigarea Criminalităţii Economice, în timp ce ceilalţi patru concurează pentru două posturi în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale.

Nici un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt nu a trecut în rândul ofiţerilor, cu această ocazie, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a felicitat luni pe agenții de poliție, subofițerii de jandarmerie și pompierii care au promovat examenele de trecere în corpul ofițerilor, amintindu-le că odată cu avansarea „vine și o mare responsabilitate”.

Ministrul de Interne le-a adresat un mesaj de încurajare și celor care nu au reușit să treacă acest examen.

Celor care nu au promovat examenele le reamintesc că ei fac parte în continuare dintr-un corp profesional esențial pentru Ministerul Afacerilor Interne. Capul sus, dragi colegi! Va veni și vremea voastră!”, le-a transmis Carmen Dan.

Politica