miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Strada din faţa Primăriei Slatina, închisă după ce s-a surpat din cauza ploilor

Strada Mihai Eminescu din Slatina, reabilitată cu fonduri europene, s-a surpat, luni, în zona sediului municipalităţii, din cauza precipitaţiilor care au dat la o parte nisipul pe care erau aşezate pavelele.

În urma eroziunii, a rezultat un crater imens, autorităţile luând decizia să închidă traficul rutier pe această stradă. Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că strada va fi refăcută de firma care a reabilitat-o, cu ani în urmă, în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene.

„Pe strada Mihai Eminescu, canalizarea s-a surpat, după ce apa a «săpat» pe sub stradă. Am luat decizia închiderii circulaţiei rutiere, până la remediere. Strada a fost reabilitată cu fonduri europene şi este în garanţie, pentru încă un an de zile. După ce se termină ploaia, strada va fi refăcută de acelaşi constructor”, a declarat Emil Moţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pavelele de pe strada Mihai Eminescu din Slatina s-au surpat şi în septembrie 2016, în mai multe locuri, dar în capătul opus, tot în urma precipitaţiilor, formându-se adevărate cratere. De asemenea, nisipul dintre pavaje a fost luat de ape şi strâns în grămezi, pe stradă.

Lucrările de reabilitare a străzilor din Centrul Istoric al Slatinei au fost finanţate din fonduri structurale, în cadrul proiectului „Reabilitare Centru Istoric, străzile Lipscani şi Mihai Eminescu”, în o valoare totală de 16.551.677,42 de lei. Lucrările, finalizate în anul 2013, au presupus următoarele: realizarea reţelei de canalizare; realizarea reţelei de iluminat public, inclusiv a branşamentelor pentru utilităţi; reabilitarea străzilor Mihai Eminescu şi Lipscani atât partea carosabilă, cât şi trotuarele; reabilitarea spaţiilor verzi din zona străzii Mihai Eminescu; instalarea mobilierului urban.

Odată cu finalizarea obiectivului de investiţii, strada Lipscani a fost închisă traficului rutier, devenind zonă pentru pietoni şi biciclişti. Autoturismele mai pot acum circula doar pe strada Mihai Eminescu, stradă cu un singur sens.

 Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit Codul Portocaliu de ploi abundente până marți la ora 10.00, Oltul numărându-se printre cele 19 județe afectate.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 3 iulie, ora 10.00 – 4 iulie, ora 10.00, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului și local în Transilvania și Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Moldovei.

Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov se vor înregistra cantități de apă de 50 – 70 de litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse peste 80 – 90 de litri pe metrul pătrat, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

De asemenea, ANM a instituit Cod Galben în Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei unde se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantități de apă de 25 – 50 de litri pe metrul pătrat.

Politica