miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Dolj: 10 incendii şi 43 de urgenţe medicale, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stigerea a 10 incendii și în 43 de cazuri pentru acordarea asistenței de urgență.

  • 07.2017, ora 07.56, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă în com. Castranova, sat Puţuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi mirişte, care s-a propagat și la culturile de grâu ale cetățenilor Ion D. şi Ion S.. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Castranova cu o autospecială. În urma acestuia au ars: la Ion D. aprox. 1250 mp cultură grâu și la Ion S. aprox. 1250 mp cultură grâu, aprox. 2500 mp mirişte şi aprox. 100 mp vegetaţie uscată. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări (foc deschis în spaţii deschise).
  • 07.2017, ora 12.03, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, care s-a propagat și la gardul din scândură al gospodăriei cetățeanului Norica N., din com. Sadova.  La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetați uscată și la gardul de lemn. În urma acestuia au ars aprox. 30 ml gard din scândură şi aprox. 200 mp vegetaţie uscată. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări (foc deschis în spaţii deschise). La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Sadova.
  • 07.2017, ora 13.08, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte, în com. Cetate, sat Moreni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta numai la miriște. În urma acestuia au ars aprox. 450 ha mirişte. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări (foc deschis în spaţii deschise). La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Cetate cu o autospecială.
  • 07.2017, ora 16.16, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova în cooperare cu Detaşamentul 2 Pompieri Craiova au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în com. Podari, sat Livezi. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, mărăciniș și miriște. În urma acestuia au ars aprox. 260 vegetație uscată și miriște, 10 ha culturi agricole și aprox. 30 ha litieră și mărăciniș. La intervenţie a fost activată Grupa oprtativă a I.S.U. „Oltenia” Dolj, 20 de pompieri din cele două subunități şi S.V.S.U. Podari. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unor scântei mecanice (locomotivă).
  • 07.2017, ora 16.04, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în com. Izvoare, sat Domnu Tudor. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată. În urma acestuia a ars aprox. 300 mp vegetaţie uscată. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui efect termic (ţigară).
  • 07.2017, ora 17.08, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Ocolul Silvic Dăbuleni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetația uscată din plantația de salcâm. În urma acestuia au ars aprox. 2 ha vegetaţie uscată din plantaţia de salcâm. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări (foc deschis în spaţii deschise).  La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Dăbuleni cu o autospecială.
  • 07.2017, ora 18.18, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială şi autoscara mecanică pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială, în mun. Craiova, str. Calea Bucureşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la unitatea exterioară a unui aparat de aer condiționat. În urma acestuia a ars unitatea exterioară a aparatului de aer condiţionat şi cablajele electrice care alimentau unitatea. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.
  • 07.2017, ora 19.19, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cultura de grâu, ce aparţinea unei societăţi comerciale, în mun. Băileşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifsta la cultura de grâu. În urma acestuia au ars aprox. 10 ha cultură grâu. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui efect termic (ţigară).
  • 07.2017, ora 19.36, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cultură de ovăz, în mun. Băileşti. În urma acestuia a ars aprox. 500 mp cultură ovăz. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui efect termic (ţigară).
  • 07.2017, ora 03.29, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială în mun. Craiova, str. Opanez, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la bordul autoturismului şi scaunul soferului. În urma acestuia au ars bordul autoturismului şi scaunul şoferului şi s-a spart parbrizul. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– descarcerare – 1
– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 1                                                  
– asistenţă medicală de urgenţă –  41                                                                                                     

Policlinica Buna Vestire Craiova

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 3 intervenţii.
Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.
Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 9 intervenţii.
Detaşamentul de Pompieri Calafat (E.P.A.) – 4 intervenţii.
Secţia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 6 intervenţii.
Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 8 intervenţii.
Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 5 intervenţii.
Garda de Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 5 intervenţii.

 

Politica