duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stațiunea Horezu se dezvoltă cu fonduri europene

Peste 9,45 de milioane de lei este valoarea unui proiect privind dezvoltarea infrastructurii de turism a stațiunii Horezu, finanțarea fiind asigurată prin programul REGIO 2014-2020.

Contractul de finanțare a fost semnat, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în această săptămână, de directorul agenției, Marilena Bogheanu, și de primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

„Prin implemenarea acestui proiect – Înființarea parcului de agrement și recreere Constantin Brâncoveanu în Orașul Horezu, județul Vâlcea – beneficiarul, UAT Oraș Horezu, își propune să contribuie la dezvoltarea infrastructurii de turism a stațiunii Horezu, prin realizarea unui parc de agrement și recreere, în vederea creșterii activității turistice și atragerea unui număr mai mare de turiști și vizitatori. Contractul de finanțare are o durată de implementare de 36 de luni şi o valoare totală de 9.453.899,14 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile 9.153.688,22 lei (2.004.749,94 euro)*, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului”, se arată într-un comunicat de presă al ADR SV Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până în prezent, din totalul de 437 de cereri de finanțare depuse în cadrul POR 2014-2020, la nivelul regiunii SV Oltenia, 114 cereri au fost depuse de către potențiali beneficiari din județul Vâlcea, mai arată reprezentanții ADR.

„ADR SV Oltenia a transmis Autorității de Management a POR pentru avizare un număr de 75 de proiecte care au parcurs toate etapele de evaluare, prin care se solicită peste 153 milioane euro.

Dintre acestea, au fost semnate 17 contracte, prin care se solicită 92,77 milioane euro. Potențialii beneficiari pot depune cereri de finanțare în cadrul a 7 apeluri de proiecte pentru reabilitarea clădirilor publice, investiții în turism, investiții în servicii sociale pentru copii și persoane vârstnice, modernizare drumuri județene, revitalizarea zonelor urbane, precum și pentru sprijinirea IMM-urilor.

La nivelul biroului de informare din cadrul ADR SV Oltenia, potențialii beneficiari și beneficiarii POR 2014-2020, pot primi îndrumare și consiliere pentru realizarea activităților specifice legate de depunerea și implementarea contractelor”, se mai arată în comunicatul menționat.

 

Politica