Un nou inculpat în dosarul lui Darius Vâlcov privind mita de la Cadastru

Fostul consilier juridic al societăţii Millenium Topgraphica, Mircea Dogaru, a fost pus sub control judiciar, joi, fiind acuzat de dare de mită în formă continuată, în dosarul privind mituirea unui funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru Olt, în care este inculpat şi fostul ministru al Finanţelor Publice, Darius Vâlcov.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

La fel ca şi Darius Vâlcov, Dogaru nu are voie să părăsească ţara sau să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Reţinând motive ce ţin de modalitatea faptică de desfăşurare a activităţii infracţionale şi pentru a preîntâmpina activităţi cu implicaţii în domeniul infracţional al corupţiei, raportat şi la atitudinea procesuală a inculpatului Dogaru Mircea, acestuia i-a fost îngrădit dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României. De asemenea, i-a fost impusă obligaţia de a nu comunica cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Fostul ministrul al Finanţelor şi totodată fost senator şi fost primar al Slatinei, Darius Vâlcov, a fost inculpat, marţi, în acelaşi dosar, fiind acuzat de instigare la dare şi luare de mită, el fiind plasat şi sub control judiciar pe 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi teritoriul României.

Anchetatorii spun că Vâlcov a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru –  astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Vâlcov ar fi fost nemulţumit de faptul că angajaţii societăţii nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar.

La începutul lunii mai, şi Eduard Cincu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiindu-i interzis să-şi exercite funcţia publică, el fiind acuzat că, timp de trei ani, a primit lunar o mită de o mie de lei, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina.

Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia publică de consilier cadastru în cadrul OCPI Olt, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta de luare de mită.

Populare

Recomandări

Începe distribuirea invitațiilor pentru Ziua Persoanelor Vârstnice

Evenimentul se adresează persoanelor care au împlinit deja vârsta...

Craiova sub ape! Dezastru în oraș

Râuri pe străzi. Inundații în case și apartamente. Copaci,...

Averea lui Dumitru Buzatu, verificată de DNA

Toată averea declarată de președintele Consiliului Județean Vaslui, arestat...

Ștefan Bănică Jr, la festivalul Sarmalelor și Piftiilor

Intrarea va fi liberă la toate recitalurile Ștefan Bănică Jr....