duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Facilitarea învățării în mediul școlar

Universitatea din Craiova prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Centrul de Cercetări PsihoPedagogice anunță Conferința internațională Facilitarea învățării în mediul școlar: strategii, instrumente, parcursuri creative/ Faciliter l’apprentissage en milieu scolaire: stratégies, instruments, parcours créatifs, ediţia I, în perioada 17-18 iunie, în sala 444, la sediul central al Universității din Craiova.

Manifestarea propune o dezbatere legată de aportul concret al strategiilor de învățare la procesul instructiv educativ, desfășurat în situații reale într-un grup de elevi sau de studenți coordonați.

Mediul universitar include mai multe forme de studiu, între care, doctoratul reprezintă cea mai înaltă calificare științifică, fiind programul cel mai personalizat. O investigare a rolului și a aportului său în câmpul reflexivității este așteptată cu mult interes; tot astfel sunt așteptate exemplele concrete ale funcționării formațiunilor doctorale sau ale rolului lor asupra angajabilității.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conferința include 8 ateliere de lucru și o secțiune de documentare a participanților, prin lansări de carte în domeniul Științe ale educației. Prezentările de carte de specialitate sunt axate pe tematica evaluării în sistemul de învățământ preuniversitar:

  • Marin Manolescu, Referenţialul în evaluarea şcolară (Editura Universitară, Bucureşti, 2015)
  • Marin Manolescu (coordonator), Mirela Frunzeanu, Perspective inovative ale evaluării în învățământul primar. Evaluarea digitală (Editura Universitară, Bucureşti, 2016).

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări științifice pentru celebrarea a 70 de ani de existență a Universității din Craiova şi este destinat profesorilor din sistemul universitar și preuniversitar, cercetătorilor, doctoranzilor, masteranzilor.

 

Politica