joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat”

Azi, în municipiul Slatina, parcarea Clubului Nautic „Plaja Olt”, se desfăşoară faza zonală a ,,Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat”. Competiția a început la ora 08.45, cu desfășurarea festivităţi de deschidere, în prezența oficialităților județene și locale și a inspectorilor șefi ai unităților participante.

Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al județului Olt, cu sprijinul instituțiilor locale și județene, iar la această etapă vor participa echipajele din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgenţă ale judeţelor Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş și Mehedinţi.

Competiţia cuprinde două probe: proba de descarcerare din autovehicule și proba de acordare a primului ajutor calificat. Cele două probe sunt independente şi se desfăşoară simultan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipele calificate vor participa la Etapa III naţională – organizată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu participarea a opt echipe pentru fiecare probă, din care şapte echipe calificate din faza zonă şi echipa reprezentativă a inspectoratului organizator.

Scopul competiţiei este de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici.

Menţionăm că, echipa ISU DOLJ este calificată la faza mondială la proba de descarcerare din autovehicule ce va avea loc în luna august – septembrie la Târgu Mureş.

Politica