Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ministrul Energiei, la discuții cu reprezentanții CE Oltenia

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a fost prezent, la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul CE Oltenia, unde au fost purtate discuţii tehnice cu conducerea companiei, dar şi cu reprezentanţi ai sindicatelor.

Conducerea companiei a prezentat problemele majore ale companiei, în actualele condiţii legislative, în legătură cu asigurarea fronturilor de lucru pentru exploatările miniere, nefunctionalitatea Planului Naţional de Investiţii – PNI şi termenele de conformare impuse de directivele europene de mediu.

Reprezentanţii sindicatelor au adus în discuţie reducerea numărului de angajaţi în urma disponibilizărilor repetate şi nivelul scăzut al salariilor la unele categorii de salariaţi din zona productivă.

Ministrul Energiei şi-a exprimat încrederea în viitorul cărbunelui pentru menţinerea siguranţei sistemului energetic, apreciind modul în care au fost depăşite dificultăţile din perioada de iarnă şi rezultatele înregistrate în primul semestru al acestui an.

De asemenea, au fost făcute referiri la implicarea pe care o va avea Ministerul Energiei în soluţionarea problemelor legislative pentru deblocarea activităţii miniere că sursă necesară funcţionarii continue a CE Oltenia cu 6/7 grupuri energetice, eforturile angajaţilor putând fi răsplătite cu creşteri salariale în baza rezultatelor financiare pozitive ale companiei.

Nu în ultimul rând, ministrul Energiei a subliniat importantă realizării investiţiilor programate pentru menţinerea acivitatii companiei, cu implicarea autorităţii în deblocarea cererilor de rambursare din PNI pentru proiectele înscrise de CE Oltenia, manifestându-şi dorinţa că următoarea vizită să se desfăşoare în zona de producţie.

Continue Reading