joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campanie de educație rutieră, pentru părinți și copii

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au ținut ore de educație rutieră în parcarea magazinului Kaufland, în cadrul campaniei Alege Viața – Vacanță în Siguranță.

Atât copiilor, cât și părinților, le-au fost oferite sfaturi și recomandări, pentru un plus de siguranță, în vacanța care urmează.

La data de 10 iunie a.c., polițiștii rutieri din Vâlcea au mers în parcarea magazinului Kaufland, din municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Gib Mihăescu, unde au ținut ore de educație rutieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copiii nu au fost singurii cărora polițiștii le-au adresat sfaturi și recomandări. Părinților, polițiștii le-au oferit sfaturi și bune practici pentru a conștientiza pericolele la care sunt expuși copiii lor.

Totodată, în cadrul acestei campanii, în perioada 7 – 9 iunie a.c., au fost instruite patrule școlare de circulație, la Școala nr. 5 – Râmnicu Vâlcea, cu privire la îndrumarea elevilor, participanți la trafic, în calitate de pietoni ori bicicliști.

La finalul activităților, cei mici au primit cadouri de la partenerii noștri.

De asemenea, în această dimineață, polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat activități de prevenire a evenimentelor rutiere în rândul tinerilor, în cadrul concursului național AUTOMOBILUL ÎNTRE DA ȘI NU, organizat de către Liceul Tehnologic Căpitan Nicolae Pleșoianu – Râmnicu Vâlcea.

Scopul concursului a fost insuşirea corectă a regulilor de circulaţie, respectarea acestora şi verificarea gradului de pregătire al elevilor în domeniul cunoaşterii şi respectării normelor rutiere, fiind organizat în patru etape, respectiv:

1. CEL MAI PRICEPUT ȘOFER! – rezolvare chestionare de legislație auto și proba de conducerea unui autoturism în poligon.

2. ABILITĂȚI PRACTICE AUTO – O ȘANSĂ PE PIAȚA MUNCII! – probă practică de montare demontare motoare auto.

3. MULTIPLELE FAȚETE ALE AUTOMOBILULUI – expoziție desene tehnice, realizate în creion pe carton format A4 sau A3.

4. SPORT VERSUS SEDENTARISM LA VOLAN – întreceri sportive (tenis de masă).

Părinți, Poliția Română vă recomandă:

Respectați toate regulile de circulație, dar și politețea în trafic! Copiii învață cel mai bine prin imitație, deci și aceștia vor adopta același comportament rutier.

Este important să le explicăm copiilor să fie atenți când sunt în apropierea carosabilului, să nu traverseze prin locuri nepermise și să se asigure că șoferul mașinii a observant intenția lor de traversare.

Copiii sub 14 ani nu pot circula cu bicicleta pe drumurile publice, deci nu-i lăsați nesupravegheați când se plimbă cu bicicleta!

Este interzis să transportați copii cu vârsta până la 12 ani pe scaunul din față în timpul deplasării pe drumurile publice, chiar dacă sunt ținuți în brațe de adulți.

IPJ VÂLCEA

Politica