Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Alegeri locale parțiale – prezența la vot

Publicat

pe

Aproape 8,5% dintre craioveni au ieșit duminică, la vot, până la ora 14. Autoritatea Electorală Permanentă oferă informații actualizate cu privire la prezența la vot, informații pe care le găsiți la adresa http://prezenta.roaep.ro/

 

Opt candidați se lupta pentru funcția de primar al Craiovei.

 Partidul Social Democrat (PSD) mizează pe Mihail Genoiu, fost viceprimar şi primar interimar al oraşului până la depunerea candidaturii pentru alegerile din 11 iunie. La scrutinul din iunie 2016, Genoiu a fost ales în consiliul local de pe listele alianței PSD+UNPR.

Partidul Naţional Liberal (PNL) îl are drept candidat la funcţia de primar al municipiului Craiova, pe senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul liberalilor din această cameră. Mario Ovidiu Oprea este membru PNL din 1990 şi senator din anul 2004. Anterior a fost consilier local şi consilier judeţean.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) are  în competiţia electorală o femeie. Este vorba despre Anişoara Stănculescu, preşedinte ALDE Craiova, şi director al Cancelariei Prefectului până la depunerea candidaturii la Primărie.

USR îl are drept candidat pe deputatul de Dolj Adrian Prisnel, iar Partidul Noua Românie pe Sorin Preda Nica, care în 2016 a candidat pentru un post de senator în Gorj, în timp ce candidatul PMP este Dumitru Călina, de profesie inginer.

Pentru câştigarea funcţiei de primar al Craiovei s-au înscris şi doi independenţi.

Unul dintre aceştia este Emil Iulian Mladin, fost consilier local ALDE. Acesta susţine însă că, deşi candidează independent, este susţinut în această campanie electorală de PNŢCD şi Uniunea Populară Social Creştină.

Fără susţinerea vreunui partid politic candidează la alegerile locale pentru funcţia de primar al Craiovei, decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Săuleanu. Decanul Baroului Dolj a fost vicepreşedinte al PNL Craiova şi a intenţionat să se înscrie în cursa internă a partidului pentru alegerea candidatului la primăria municipiului, însă a demisionat din partid, în urma desemnării directe a senatorului Mario Ovidiu Oprea ca preşedinte al organizaţiei locale a partidului şi drept candidat al PNL la Primăria Craiova.

Lucian Bernd Săuleanu, în vârstă de 42 ani, este profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, dar şi președinte al Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Dolj.