joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucian Săuleanu: Am date certe că se influențează votul, că se continuă campania electorală

Avocatul Lucian Bernd Săuleanu, candidat independent la funcția de primar al municipiului Craiova, reclamă faptul că membrii unor partide continuă campania electorală și se preocupă de influențarea alegătorilor care ajung la secțiile de votare.

„Procesul electoral nu decurge în concordanță cu principiile democrației. Este inadmisibil ca nici membrii acestor secții de votare să nu respecte legea, să fie agenți de propagandă, să continue desfășurarea campaniei electorale chiar în incinta secțiilor de votare. Am date certe că se continuă această campanie, că se influențează votul, că unele partide, în mod intenționat, pe fondul unui procent scăzut de prezență, la această oră 11,6%, fac eforturi disperate să-și aducă alegătorii. Este nelegal să influențezi mecanismul de vot. Este nelegal să influențezi, chiar în vecinătatea acestor secții de votare, modalitatea în care se votează, convingerile oamenilor”, a afirmat Săuleanu.


Acesta a depus sesizări atât la Biroul Electoral, cât și la Poliție și Jandarmerie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am făcut aceste demersuri pentru a atrage atenția că eu nu sunt dispus să accept această încălcare. Dacă primarul este ales prin furt, prin furt va începe mandatul și va continua. În aceste condiții, fac un apel normal la aplicarea legii. Îi rog pe craioveni să iasă la vot pentru a decide ei viitorul Craiovei, viitor care trebuie să fie în concordanță cu legea”, a mai spus Săuleanu.

El a mai precizat că mai mulți oameni sunt aduși cu mașinile la secția de votare, tot în scopul influențării votului, și că cele mai multe probleme au fost înregistrate în cartierele 1 Mai și Craiovița Nouă.

Politica