miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisie de mediere la Primăria Drobeta Turnu Severin privind reabilitarea sistemelor de apă şi canalizare

Consilierii locali din Drobeta Turnu Severin  au hotărât constituirea unei comisii care să medieze conflictul dintre o firmă de construcţii şi furnizorul de servicii apă-canal ce are ca principal acţionar municipalitatea, generat de faptul că anumite proiecte tehnice ar fi fost supradimensionate, a declarat viceprimarul  Cornel Folescu.

Potrivit acestuia, firma respectivă a cerut societăţii de apă-canal Secom din Drobeta Turnu Severin, beneficiară a lucrărilor de execuţie a unor reţele de alimentare cu apă şi canal, penalităţi de 18 milioane lei întrucât proiectele tehnice ale acestora ”au fost supradimensionate şi nu corespund cu realitatea din teren”.

“Firma Secom implementează un proiect de reabilitare a sistemelor de apă şi canal din Drobeta Turnu Severin. Din cauza achiziţionării a tuturor reperelor prevăzute în acesta şi a faptului că ele nu au fost utilizate din cauza studiilor de fezabilitate greşit realizate, are un stoc imobilizat de tone de materiale. Din păcate, Secom-ul nu dispune de resurse financiare pentru a-şi permite cheltuieli cu acestea”, a explicat Folescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, directorul executiv al firmei care a executat lucrările, Cristian Bucşe, a precizat că, de exemplu, în localitatea-cartier a municipiului Drobeta Turnu Severin – Gura Văii, pe strada Retezat, în proiect era prevăzut să fie amplasate conducte pe o lungime de 342 de metri, cât şi 117 branşamente, dar în realitate s-a executat cât trebuia, pe lungimea de 96,4 metri, cu 34 de branşamente.

El a menţionat că firma pe care o conduce a procurat şi a achitat întreaga cantitate de materiale, inclusiv contori, apometre, care se află în depozit. ”Analizăm modalităţile de a transfera dreptul de proprietate a reperelor respective beneficiarului, Secom-ului adică, pentru că nu este normal, în baza unui proiect avizat, în baza unui contract semnat, să rămânem cu aceste pierderi, prin nepunerea în operă, ca să nu mai discutăm de celelalte aspecte economice vizavi de profit, de cheltuielile de depozitare antrenate”, a spus Bucşe. AGERPRES

Politica