sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Sâmbătă nu dormim. E Noaptea Muzeelor!

Muzeele din Craiova își deschid porțile în seara de sâmbătă și, respectiv, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 18:00 și 2:00, pentru deja binecunoscutul eveniment Noaptea Muzeelor. Astfel, în circuitul iubitorilor de cultură sunt incluse Muzeul de Artă, cât și Muzeul Olteniei, cu cele trei secții ale sale: Secția de Istorie-Arheologie, Secția de Științele Naturii și Secția de Etnografie.

Intrarea în unitățile muzeale cu ocazia Nopții Muzeelor este liberă.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.
Mii de muzee şi instituţii culturale din 37 de ţări europene își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din toată Europa, în data de 20 mai.
În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor, membră în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor, Network of European Museum Organisations.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica