vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Performanţe ale elevilor Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu” Craiova

maria-palaghia-2Irina Maria Palaghia,  elevă a Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, pregătită de  profesorul Genelia Petrescu, a obținut mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Biologie, desfăşurată în perioada 20 – 24.04.2017 în municipiul Baia Mare.  Evaluarea elevilor participanți s-a realizat atât practice cât și din punct de vedere teoretic.  În urma obţinerii acestui rezultat eleva s-a calificat  în lotul naţional lărgit EUSO 2018.

La ediţia a X-a a etapei naționale a Concursului Național de Istoria si Traditiile Rromilor, desfăşurat în perioada 28 – 40.04.2017, la Bran, judeţul Braşov, eleva Alina Duinea, îndrumată şi coordonată de profesorul Ionela Nori Cadea, a obținut locul I , la concurs  participând  elevi începând din clasa a VI-a până în clasa a XII-a. Dacă pentru limba rromani, disciplină studiată în clasele a VI – a şi a VII – a, exista o structură extraşcolară de validare la nivel naţional a competenţelor lingvistice ale elevilor rromi, pentru  istoria şi tradiţiile rromilor, până în anul 2008 nu se imaginase o competiţie similară.   Concursul naţional şcolar de istoria şi tradiţiile rromilor s-a desfăşurat independent de olimpiada de limba rromani, în perioade diferite.
Concursul a constat în sustinerea unei probe scrise în cadrul cărei eleva Alina Duinea a trebuit să îşi demonstreze cunoştinţele despre originea și istoria tragică a rromilor dar și despre obiceiurile şi tradiţiile acestei comunităţi.

larisa-diaconescu-2Larisa Diaconescu, elevă în clasa a X-a, pregătită de profesorul Iuliana Gheorghe, a participat la etapa naţională a Olimpiadei de religie, desfăşurată la Craiova în perioada24 – 28.04.2017 şi  a obţinut Premiul Special Sfântul Apostol Andrei. Olimpiada de religie reprezintă un concurs de excelenţă care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru această disciplină, din clasele VII-XII.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toţi pandurii participanți la etapele naționale ale  concursurilor și olimpiadelor școlare au fost felicitați și premiați în fața formației de către comandantul unității și directorul adjunct al colegiului

Politica