sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi alpiniști din Craiova, căutați de salvamontiști în Munții Retezat

Doi alpinişti din Craiova au plecat, în urmă cu mai bine de 24 de ore, pe un traseu din Munţii Retezat, fără să aibă cu ei telefoane mobile, iar colegii lor i-au apelat pe salvamontişti pentru a-i găsi, însă vremea rea îi împiedică pe salvatorii din Hunedoara să urce mai sus de Pereţii Bucuriei.

Salvamontiştii hunedoreni trebuie să rămână într-o cabană din Retezat până se îmbunătăţeşte vremea şi vor avea vizibilitatea necesară pentru a-i căuta pe doi alpinişti care sâmbătă au plecat pe un traseu de căţărare şi nu s-au mai întors la cabană.

Viscolul şi pericolul de avalanşă existent în masivul Retezat ţine echipa de căutare în cabana Genţiana, situată la 1.670 metri altitudine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doi alpinişti au plecat de la Genţiana de la cabană, ieri (sâmbătă-n.r.) în jurul orei 9. Nu au mai ajuns până seara. Ne-au sunat colegii lor la ora 23. Duminică dimineaţa, la ora patru, au plecat opt salvamontişti spre Pietrele -Genţiana – Pereţii Bucurei. Echipa a ajuns până acolo, la Pereţii Bucurei, la 2.433 de metri, însă nu i-au văzut. Vizibilitatea este foarte redusă, este viscol puternic, şi pericol de avalanşă. Salvamontiştii s-au întors la Genţiana. Sperăm să se îmbunătăţească un pic vremea să vedem pe unde mergem şi pe unde-i căutăm că nu se vede nimic din cauza viscolului”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Ovidiu Bodeanu, şeful Salvamont Hunedoara.

sursa: MEDIAFAX

Politica