luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcul auto al RAT, înnoit cu zece autobuze

RAT SRL a prins în bugetul de investiții, pe lângă cele cinci autobuze pe care municipalitatea le are prinse în buget pentru a le achiziționa în baza acordului-cadru cu firma Solaris, alte cinci autobuze. Acestea sunt second-hand, însă conducerea RAT a trecut, ca o condiție, în planul de investiții, ca acestea să fie fabricate nu mai devreme de anul 2010. Investiția este făcută pentru a mai renunța la câteva dintre autobuzele foarte vechi aflate în parcul auto al RAT.

RAT SRL vrea să cumpere, în acest an, din bugetul propriu, cinci autobuze second-hand, în completarea celor cinci care ar urma să vină din bugetul Primăriei Craiova, în baza acordului-cadru cu firma Solaris.

Ne-am trecut pe lista de investiții achiziționarea a cinci autobuze second hand. Noi am trecut acolo, ca o condiție – în ideea că parcul auto este foarte vechi și să nu mai aducem unele și mai vechi -, ca anul de fabricație să fie 2010. Ne-am bugetat suma pentru cele cinci bucăți și vom vedea, pe parcursul anului, cum ne vom încadra să le achiziționăm”, a explicat directorul RAT SRL, Marcel Tănăsescu. Practic, aceste autobuze second hand ar fi, după anul de fabricație, cele mai noi după cele achiziționate în ultimii ani de către Primăria Craiova. Pe lista de investiții a RAT SRL, aceste autobuze sunt trecute cu suma totală estimată de 1.125.000 de lei

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește celelalte cinci autobuze Solaris, acestea au fost prinse în bugetul municipiului Craiova. Acordul-cadru este pe o perioadă de patru ani, cu un maxim de 50 de autobuze achiziționate. 24 dintre ele au fost cumpărate, iar contractul expiră în luna septembrie 2018. Municipalitatea dorea încă de anul trecut să cumpere cinci autobuze noi, însă firma producătoare nu a putut onora comanda până la 31 decembrie 2016.

Control al RAT și al Poliției Locale în autobuze, toată săptămâna

Dincolo de definitivarea bugetului pentru acest an, RAT SRL desfășoară, în această săptămână, o acțiune mai amplă de control în autobuze, pe lângă cele desfășurate în mod obișnuit.

Pe lângă sancțiunile date și pe lângă biletele de suprataxă, au fost identificate și două persoane care aveau asupra lor cuțite. Unul a fost prins de către cei de la Poliția Locală, iar jandarmii l-au prins pe celălalt. Acțiunea de control va continua și în cursul zilei de vineri”, a mai precizat Marcel Tănăsescu.

În data de 13 martie, în urma controlului, au fost date șase avertismente scrise și 104 amenzi în valoare de 9.850 de lei. Pentru 14 martie, au fost aplicate 96 de amenzi, în valoare de 8.300 de lei, și opt avertismente, iar în data de 15 martie, RAT și Poliția Locală au aplicat un total de 123 de sancțiuni, în valoare de 13.250 de lei, dar și 12 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate în baza Legilor 61/1991 și 92/2007.

Politica