vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Săptămâna Teatrului, celebrată din 2017 la nivel mondial, iar de 9 ani la Craiova

Organizațiile ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret), UNIMA (Uniunea Internaţională a Marionetiştilor) și ITI (Institutul Internațional de Teatru) au reunit, începând din acest an, sub genericul Săptămâna Mondială a Teatrului, cele trei mari sărbători: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie; Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie, celebrând timp de 7 zile puterea artelor spectacolului.

Decizia celor trei organizații internaționale ne bucură având în vedere că, la Craiova, Săptămâna Teatrului este unul dintre cele mai importante evenimente culturale de peste an încă din 2009, când Asociația Culturală GAG a organizat pentru prima dată Săptămâna Internațională a Teatrului, care până la ediția cu numărul 5, cea din 2013, s-a desfășurat în perioada 21 – 27 martie, iar din 2014, când manifestarea a fost dusă mai departe de Teatrul Colibri Craiova, se derulează între 20 și 27 martie.

De 9 ani încoace, Săptămâna Teatrului la Craiova este fenomenul care ne împrietenește cu universul fascinant, complex și divers al teatrului sub toate formele lui de manifestare. În fiecare an, mesajele personalităților din lumea artistică mondială, desemnate să se adreseze publicului din întreaga lume, au fost traduse, citite pe scene de teatru sau în instituții de educație și cultură, publicate în mass – media locale și naționale, reamintind rolul special pe care teatrul îl joacă în educaţie, în cultură, în evoluţia spirituală a popoarelor lumii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săptămâna Teatrului la Craiova a celebrat cele trei mari sărbători: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie, Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie, prin spectacole, ateliere de creație, expoziții de scenografie, de fotografie, de pictură murală, a mediat dialoguri între oamenii teatrului și autorități, cadre didactice, elevi și studenți, scriitori, voluntari.

Din 2014, în această săptămână, Teatrul Colibri Craiova și-a deschis permanent porțile spre vizitare pentru toți craiovenii dornici să arunce un ochi în culisele teatrului de animație, să interacționeze cu oamenii din spatele spectacolelor care îi bucură cu povești și păpuși, indiferent de vârstă.

Săptămâna Teatrului s-a bucurat de promovare susținută în mass – media locale, toate mijloacele de informare în masă din Craiova acordând spații de publicare și difuzare evenimentelor care au marcat sărbătorile teatrului.

Și în acest an, Săptămâna Teatrului organizată de Teatrul Colibri Craiova, care va începe luni, 20 martie 2017, va fi o călătorie prin universul minunat al artelor spectacolului și o voce pentru importanța teatrului în educație și cultură.

Politica