sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Andrei Lazăr și ceilalți opt complici din dosarul traficului de droguri, plasați sub control judiciar

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, miercuri, 8 martie a.c., prelungirea arestării preventive pentru  „beizadeaua” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până  în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, în dosarul în care a ajuns după gratii, împreună cu alte opt persoane, pentru trafic de droguri. Judecătorii au hotărât să-i plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile pe toți cei nouă inculpați. Numai că Andrei Lazăr se află sub mandat de arestare preventivă în dosarul în care este judecat pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice  şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, astfel că a rămas după gratii.

Miercuri, 8 martie a.c., magistraţii Tribunalului Dolj au respins propunerea procurorilor DIICOT Craiova de prelungire a arestării preventive cu încă 30 de zile pentru Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, în dosarul traficului de droguri, hotărând să-l plaseze sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile atât pe el, cât și pe ceilalți opt inculpați:  „Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive față de inculpații Lazăr Andrei, Ioan Valentin Costinel, Stan Gheorghe, Stan Costinel Cristi, Drăgan Raul Cristian, Mitru Cezar Lovin, Cojocaru Cornel George, Cioc Andrei, Bereanu Bogdan Alexandru. Ia faţă de inculpatul Lazăr Andrei măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile începând cu data de 15.03.2017. În baza art. 215 alin. 1 cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la IPJ Dolj Biroul de Supraveghere Judiciară, organ desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 cod procedură penală impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a judeţului Dolj decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; – să nu se deplaseze în baruri, restaurante, cluburi; – să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi ( cu excepţia inculpatei Găman Iuliana Maria), martori şi experţi desemnaţi în cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; – să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Cu toții trebuie să respecte aceleași obligații, potrivit hotărârii instanței. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, cei nouă au ajuns în spatele gratiilor în urma unei acţiuni a poliţiştilor BCCO Craiova şi procurorilor DIICOT Craiova de pe 12 ianuarie a.c.. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova şi procurorii DIICOT, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au  efectuat atunci 34 de percheziţii, una dintre acestea la un bar din centrul oraşului care îi aparţine lui Andrei Lazăr, de 28 de ani, din Craiova. După percheziţii, 30 de persoane au fost duse la audieri, descinderile fiind efectuate pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri de mare risc.  “La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – ST Craiova au efectuat 34 de percheziţii, în judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Olt, Gorj, Mehedinţi, Piteşti şi Vâlcea, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum şi jandarmi. 30 de mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele depistate fiind conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale. Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii   infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc. Gruparea infracţională ar fi efectuat trafic de droguri de risc şi de mare risc, cannabis şi comprimate MDMA. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi al SRI”,  a anunţat, la momentul respectiv, Poliţia Română.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, ca urmare a infracţiunii comise, pe 26 ianuarie a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova au admis solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi au dispus arestarea preventivă a lui Andrei Lazăr şi în dosarul în care îl judecă pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice  şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, după ce a înjunghiat un craiovean la o petrecere desfăşurată la Casa Studenţilor. Mandatul acesta a fost prelungit, astfel că Lazăr va rămâne în spatele gratiilor.

Politica