duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stare de alertă la Orşova!

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a convocat, marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta problema gunoaielor din municipiul Orşova. Aceasta, după ce prin Hotărârea nr. 2 din 06.03.2017, luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Orşova s-a declarat starea de alertă pentru restabilirea stării de normalitate şi luarea măsurilor de prevenire în vederea evitării producerii unei situaţii de urgenţă prin îmbolnăvirea populaţiei şi animalelor.

La şedinţa de la Prefectură au participat, ca invitaţi, primarul municipiului Orşova, împreună cu reprezentatul operatorului economic titularul contractului de salubrizare a municipiului.

Domnul Nicolae Drăghiea a informat comitetul cu privire la starea de fapt şi acţiunile desfăşurate de către Instituţia Prefectului şi Grupurile de Suport Tehnic nr. 6 şi nr. 8. (…) În urma celor discutate în şedinţa comitetului judeţean, dar şi a documentelor care atestă gravitatea stării de fapt şi justifică luarea măsurilor urgente de prevenire a apariţiei unor cazuri de boală în rândul populaţiei, prefectul judeţului şi-a exprimat acordul pentru declararea stării de alertă, pe perioada solicitată de către C.L.S.U. Orşova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe timpul stării de alertă va fi pus în aplicare planul de acţiune şi vor fi luate măsurile necesare eliminării factorilor de risc pentru populaţie şi animale, prin ridicarea resturilor menajere acumulate şi igienizarea punctelor de colectare”, a transmis Prefectura.

Primarul municipiului Orşova, Marius Stoica, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că miercuri va începe demersurile pentru a găsi un nou operator pentru salubrizarea oraşului.

Aceasta era singura modalitate legală de a încheia un contract cu o altă firmă de salubritate, fără licitaţie, în regim de urgenţă. Altfel ar fi fost unele impedimente legislative, că aşa sunt legile la noi în România, complicate şi încurcă. Legea spune că atât timp cât operatorul are licenţă de operare nu mai poate interveni o altă societate”, a spus Stoica.

Politica