vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proxeneții doljeni care exploatau tinere în Germania şi Austria au obținut reducerea pedepselor la apel

Magistraţii Curții de Apel Craiova au pronunţat sentinţa definitivă în cazul celor cinci doljeni acuzaţi de proxenetism, constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane, a căror grupare a fost destructurată în luna aprilie 2016. Inculpaţii au fost acuzaţi de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni că au făcut bani racolând, transportând şi exploatând sexual în Germania şi Austria mai multe tinere din Dolj. Judecătorii de la Tribunal i-au condamnat, anul trecut în luna octombrie la pedepse cuprinse între 5 ani de închisoare cu executare şi 3 ani de închisoare cu suspendare, iar vineri, 24 februarie a.c., Curtea de Apel Craiova le-a admis apelurile, le-a redus pedepsele şi a dispus suspendarea executării acestora, unul singur dintre cei cinci primind 2 ani şi 3 luni închisoare cu executare. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

Vineri, 24 februarie a.c., judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au pronunțat sentința definitivă în cazul celor cinci doljeni acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism după ce au exploatat sexual mai multe tinere din Dolj în Austria şi Germania. Dacă pe 20 octombrie 2016, la Tribunalul Dolj, inculpaţii şi-au recunoscut faptele, au cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, astfel că, Darius Iustin Stoica a primit 2 ani şi 10 luni închisoare cu executare, Adrian Marius Dincă 5 ani de închisoare cu executare, Angelică Marian Smarandache – 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, Florin Daniel Veleanu – 3 ani de închisoare cu executare, iar Mihai Georgică Joiţa – 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de 4 ani, acum, la Curtea de Apel, au obținut reducerea pedepselor şi suspendarea executării, Smarandache fiind singurul care mai face puşcărie: „Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani şi 10 luni închisoare aplicată inculpatului Stoica Darius Iustin, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. (…) Aplică inculpatului Dincă Adrian Marius pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani. (…) Inculpatul Smarandache Angelică Marian urmează să execute în regim de detenţie pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare. Deduce perioada reţinerii şi arestării preventive a inculpatului Smarandache Angelică Marian de la 5.04.2016 la zi. Condamnă pe inculpatul Veleanu Florin Daniel la pedeapsa principală de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani (…). Condamnă pe inculpatul Joiţa Mihai Georgică, la pedeapsa de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Definitivă”, se arată în încheierea de şedință a instanței. Cei patru inculpați care au primit închisoare cu suspendare sunt obligați să presteze între 60 şi 120 de zile de muncă în folosul comunității.

Reamintim că, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, pe 5 aprilie 2016, o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane. Oamenii legii au făcut 5 percheziţii în mai multe localităţi din Dolj, dar şi în Craiova, mai multe persoane fiind ridicate şi duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Din cercetările poliţiştilor BCCO Craiova s-a stabilit faptul că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, membrii grupării au racolat, transportat şi exploatat sexual, atât local, în Craiova, cât şi în Germania şi Austria, mai multe tinere din judeţul Dolj. În urma descinderilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, documente de transfer bancar, hard-diskuri şi un pistol cu bile marca Mauser. La finalizarea audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a emis ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, pentru patru persoane: Adrian Marius Dincă, de 23 de ani, din Melineşti, Darius Iustin Stoica, de 28 de ani, din Craiova, Angelică Marian Smarandache, de 30 de ani, din Melineşti, şi Florin Daniel Veleanu, de 36 de ani, din Craiova. Toţi patru au ajuns în arestul IPJ Dolj, iar miercuri seara au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica