duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şapte medalii craiovene la Campionatul Naţional de seniori

Luptătorii craioveni au adus veşti bune de la prima competiţie majoră de pe plan intern la lupte, a anului. În intervalul 3-5 februarie, la Reşiţa, s-a desfăşurat Campionatul Naţional la lupte libere, greco-romane, masculine şi feminine. Delegaţia sportivilor craioveni a fost ca întotdeauna una dintre performerele competiţiei şi a reuşit să urce de şapte ori pe podium în total, cumulând rezultatele celor două cluburi din Bănie, CSM şi CSU Craiova.

Dintre luptătorii craioveni care au urcat pe podium, doar doi au făcut-o pe prima treaptă. Este vorba despre Alexandra Anghel (69 kg) şi Ionuţ Moise (70 kg), ambii de la CSU Craiova, care s-au încununat şi anul acesta cu titlurile naţionale de seniori, după ce în 2016 cuceriseră de asemenea medaliile de aur, Alexandra la o categorie mai mică de greutate, 63 kg, iar Ionuţ la aceeaşi categorie. Colegii lor de la CSU Craiova au mai obţinut încă două medalii de argint şi alte două de bronz. Ion Plop (74 kg) şi Ion Pislaru (86 kg) s-au clasat pe locul secund la întrecerile de la Reşiţa, în timp ce Sergiu Constantin (61 kg) şi Cristian Surugiu (65 kg) au încheiat competiţia pe locul trei. Aproape de o medalie a fost şi Gheorghe Constantin (65 kg), care a ocupat numai locul cinci la naţionalele de seniori. Graţie acestor rezultate, CSU Craiova s-a situat pe poziţia a doua în clasamentul general pe cluburi.

Am fost foarte aproape să aducem acasă patru titluri naţionale. Mai puteau să ia aurul Plop Ion şi Pislaru Ion, care au făcut un concurs bun dar n-au reuşit să se impună în finală. Suntem mulţumiţi de evoluţia sportivilor noştri şi acum aşteptăm concursurile internaţionale unde sperăm să urcăm pe podiumul European şi Mondial.”, a declarat Aurel Cimpoeru, unul dintre cei doi antrenori ai luptătorilor de la CSU Craiova, el pregătindu-i alături de fratele său Marius Cimpoeru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cea de-a şaptea medalie craioveană a venit de la Daniela Vîrban, sportivă legitimată la CSM Craiova, care a obţinut bronzul în limitele categoriei 53 kg, întrecere la care o altă sportivă a clubului CSM Andreea Vrejoiu a ocupat locul cinci.

Ştefania Priceputu, indisponibilă din cauza gripei

Speranţa luptelor craiovene, junioara Ştefania Priceputu a luat şi ea parte la Campionatul Naţional de Seniori de la Reşiţa în cadrul categoriei de 48 kg, dar nu a reuşit mare lucru, fiind eliminată din prima rundă a întrecerii. Ieşirea prematură a luptătoarei de la CSM Craiova din competiţie a fost cauzată de o gripă pe care sportiva a luat-o cu puţin timp înainte de startul concursului.

Am avut o singură medalie la naţionalele de seniori, cea de bronz a Danielei Vîrban. Din păcate, Ştefania a fost scoasă din primul tur. Ea nu a putut să evolueze la capacitate maximă din cauza unei stări gripale pe care a acuzat-o cu puţin timp înainte de competiţie şi i-a dispărut până la startul acesteia. Aceste situaţii apar, nu poţi să le controlezi, trebuie doar să mergi mai departe”, a declarat antrenorul secţiei de lupte a CSM Craiova, Petre Banciu.

 

Politica