luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scriitorul Sorin Vidan, noul manager al Palatului Culturii din Severin

Palatul Culturii ,,Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin, cea mai importantă instituţie de cultură din Mehedinți, are un nou manager. Este vorba de Sorin Vidan, scriitor, sociolog, filosof, ziarist, licenţiat în sociologie şi filosofie şi absolvent de cursuri universitare de Managementul Culturii şi Schimbării Organizaţionale. Vidan a publicat mai multe cărţi şi este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Planul de management prezentat de Sorin Vidan a obţinut cel mai mare punctaj în urma evaluării comisiei de organizare a concursului pentru ocuparea postului de manager al Palatului Culturii Teodor Costescu. Principalul contracandidat al lui Sorin Vidan a fost Viorel Mirea, om de cultură cu greutate. Acesta din urmă a pierdut însă competiția cu Sorin Vidan.
În susţinerea proiectului său de management, Sorin Vidan a susţinut că doreşte demararea unor  ,,programe culturale de calitate şi de impact naţional şi european. Acestea nu doar că asigură întregului oraş un plus de prestigiu, de atractivitate şi de farmec, ci asigură şi în propriul nostru oraş, la noi acasă, un mediu social uman, cald, plăcut, elevat, de coeziune socială”.
Vidan a mai anunțat că proiectul său de management pe care eu l-a depus îşi propune în esenţă conturarea unei strategii culturale, astfel încât, potrivit unui studiu de diagnoză a culturii, vitalitatea culturală a oraşului să se amplifice.
,,Cultura face parte din politicile publice, iar instituţia palatului culturii este o instituţie esenţială în acest context”, a declarat Sorin Vidan, unul dintre cei doi candidaţi.

Concursul, organizat după moartea fostului manager

Postul de manager la Palatul Culturii este vacant de mai bine de un an, odată cu schimbarea denumirii instituţiei din Casa de Cultură Teodor Costescu, în Palatul Culturii Teodor Costescu, după ce clădirea a fost complet reabilitată pe fonduri europene. În toată această perioadă, instituţia de cultură a avut doi manageri interimari – Ion Dinulescu a fost primul manager al instituţiei, iar după decesul acestuia, Valery Stănescu a asigurat interimatul instituţiei. La concursul organizat de reprezentanţii Primăriei Severin, instituţie în subordinea căreia se află palatul culturii s-au înscris patru candidaţi, dar în proba finală au ajuns doar doi. La concurs s-au înscris Mihai Munteanu, Viorel Mirea, Valery Stănescu şi Sorin Vidan. În urma evaluării proiectelor de management depuse, ei au obţinut următorul punctaj: Mirea Viorel 7.88 -admis, Munteanu Mihai 5.97 -respins, Stănescu Valery-Florentin 7.75 -admis, Vidan Sorin 8.86 -admis.
Valery Stănescu s-a retras din concurs, aşa că, la proba interviului s-au prezentat Viorel Mirea şi Sorin Vidan. Comisia care a evaluat candidaţii a fost formată din 9 membri, trei din partea autorităţii publice locale şi 6 membri specialişti numiţi din partea instituţiilor culturale naţionale şi judeţene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Cred că este unul dintre cele mai importante concursuri desfăşurate în ultima perioadă. Palatul Culturii, Teodor Costescu se află într-o perioadă de interimat de mai bine de un an de zile. Avem nevoie în municpiu de un manager la palatul culturii care să intensifice activităţile culturale. Am ferma convingere că, în urma concursului va fi aleasă cea mai bună persoană care să reprezinte palatul culturii în calitatea de manager”,  a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan, cel care a fost şi preşedintele comisiei de concurs.

Politica