vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: ANL-urile, la Sfântul Așteaptă! Constructorul e lefter!

Omul de afaceri Tibi Giuca a păpat toate fondurile necesare construirii locuințelor ANL, însă n-a finalizat lucrările, iar acum e lefter căci firma lui a intrat în insolvență. Primarul Marius Screciu e un car de nervi din acestă cauză și anunță că situația nu va rămâne așa.

Firma Buildin Exim, patronată de Trandafir Giuca alias ,,Tibi” cea care ar fi trebuit să finalizeze construirea locuințelor ANL din Severin de acum 4 ani și nu a făcut-o nici în zi de astăzi, a intrat în insolvență. Vestea proastă este că neavând bani nu va putea finaliza lucrarea. Vestea și mai proastă este că i se atribuiseră dinainte toți banii pentru acest contract de către șefii din ANL. Iar fondurile au fost ,,păpate” demult. Firma lui Trandafir Giuca, a abandonat şantierul, iar sute de tineri care au dreptul de a primi o locuinţă construită prin ANL, nu se pot muta în casă nouă. În tot acest timp, demersuri s-au făcut către toate instituţiile statului în speranţa că poate, acestei probleme încurcate i se va găsi o rezolvare.

mh-tibi-giuca

Firma condusă de Trandafir Giuca, este recunoscută pentru contractele grase pe care le-a avut cu statul, în special în perioada guvernului Năstase. Societatea este şi cea care, în mod tradiţional şi-a adjudecat toate lucrările de construcţie a blocurilor ANL din Drobeta Turnu Severin. Doar că de data aceasta a dat-o în bară. Mai exact, Tibi Giuca şi-a băgat în conturile firmei toţi banii care i-a primit de la stat pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a blocurilor ANL, a abandonat pe final şantierul, şi-a băgat apoi rapid firma în insolvenţă, iar acum ridică din umeri :,,Cetăţenii trebuie să ştie că ANL-urile sunt făcute de Agenţia Naţională a Locuinţelor din Bucureşti, noi le luăm în primire când sunt gata. Firma care trebuia să le termine a primit integral banii, nu a reuşit să termine lucrarea, a intrat în insolvenţă, şi este un cerc vicios. Banii sunt plătiţi, dar ei i-au cheltuit pe altceva şi nu mai au posibilitatea să îi pună la loc”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu. Tărăgănarea finalizării lucrărilor ANL datează din 2012 când un număr de 127 de tineri au semnat deja contractele de închiriere şi aşteaptă încă de atunci să se mute în casă nouă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Screciu zice că nu va sta cu mâinile în sân

mh-primarul-screciu

Lucrările au fost abandonate pe ultima sută de metri şi aşa se face că, blocurile sunt finalizate în procent de aproape 90%, doar că, nimeni nu poate recepţiona o lucrare care nu este gata, aşa că, reprezentanţii municipalităţii nu pot decât să facă demersuri pe lângă Agenţia Naţională pentru Locuinţe în vederea rezolvării acestui litigiu:,,Vreau să merg în audienţă la preşedintele ANL-sper să se schimbe cât mai curând, spun  asta deoarece cu actualul preşedinte al ANL nu am avut o colaborare, am avut dialog, dar nu s-a materializat nimic, şi să îl rog să vină să continue lucrarea şi să îl dea în judecată pe cel care a primit banii şi nu a terminat. Blocurile sunt făcute în proporţie de 90%, dar noi nu le putem recepţiona decât dacă sunt făcute în proporţie de 100%. În momentul în care îl acţionează în judecată pe constructor, Agenţia Naţională a Locuinţelor ar trebui să vină şi să dea banii necesari finalizării blocurilor, iar sumele să le recupereze după proces, de la constructor. Dacă am sta după judecată cred că ar mai dura doi-trei ani până luăm banii. Din punctul de vedere al primăriei, noi avem utilităţile făcute, nu mai avem niciun fel de problemă – avem apă, avem canal, am mărit punctul termic, avem curent electric. Totul este pregătit doar constructorul şi ANL să poată să termine ce au început”, a mai spus primarul Severinului, Marius Screciu.

Politica