sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Gorjenii vor să muncească! Peste 3.000 de CV-uri depuse la fabrica de cablaje în primele două zile

Gorjenii s-au înghesuit, luni și marți, să-și depună CV-urile pentru a se angaja la fabrica de cablaje auto care ar urma să fie deschisă de investitori din Japonia. Mii de persoane doresc să se angajeze aici și au așteptat ore întregi în frig pentru a-și depune documentele necesare angajării. Conform Impact în Gorj, luni și marți au fost depuse peste 3.000 de CV-uri, cu toate că, în primă fază, japonezii oferă doar cinci sute de locuri de muncă, iar până la toamnă, încă o mie.

Lipsa locurilor de muncă i-a făcut pe gorjenii care își doresc să se angajeze la viitoarea fabrică de cablaje auto să aștepte ore în șir pe un ger năpraznic, doar pentru a-și depune CV-ul. Majoritatea nu au un loc de muncă, alții au rămas șomeri de curând, iar unii au lucrat în străinătate și vor să fie aproape de familii.

Ion Lupulescu, reprezentant al firmei care primește CV-urile doritorilor, a declarat că investitorii japonezi nu se așteptau să fie depuse atât de multe documente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sunt peste 3.000 CV-uri primite și este abia ora 11:00 dimineața. Oamenii mai pot depune până la sfârșitul lunii sau până când cei de la firmă de la Severin vor spune gata, nu se mai primesc”. Nici măcar gerul nu i-a împiedicat să vină să aștepte și să își depună CV-ul în speranța că vor fi angajați. Acum mi-am dat seama de adevărata situație a locurilor de muncă din Gorj. Oamenii sunt disperați, vor să muncească, sunt dispuși să facă naveta, doar să aibă un salariu decent. Foarte mulți au venit, nu ne așteptam ca în prima zi să fie depuse 3.000 de CV-uri. Plus cele care vor fi depuse astăzi (marți – n.r.). CV-urile ajung la Severin și acolo specialiștii le analizează”, a spus Ion Lupulescu, reprezentant al firmei care preia CV-urile celor care doresc să se angajeze. Mass-media locală a mai scris, miercuri, că numărul de CV-uri depuse a depășit 5.000.

Se preconizează că în aprilie se va da drumul la o linie de producție”

Pentru început, vor fi angajate 500 de persoane, urmând ca până în toamnă, numărul de salariați să crească până la 1.500, după cum au anunțat autoritățile. În aprilie, investitorul japonez va porni prima linie de lucru.

„În funcție de cum evoluează construcția și amenajările, se preconizează că în aprilie se va da drumul la o linie de producție. Firma din Severin, cea care reprezintă pe cea din Japonia, căci există o astfel de fabrică și în Severin, a trimis CV-uri aici”, a adăugat Ion Lupulescu.

Japonezii care investesc în Târgu Jiu au cumpărat o parte din fosta fabrică de mobilă Rostramo și au început modernizările în luna septembrie. Producătorul va aduce și utilajele necesare funcționării fabricii.

Foto: Impact în Gorj

spot_img
spot_img

Politica