vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mulţescu: “Ne pregătim pentru victorii”

Antrenorul Craiovei a făcut o mică analiză a pregătirii desfăşurate până acum în Malta, precum şi obiectivele acestui cantonament până la final. Gigi Mulţescu a vorbit despre primul amical disputat în Malta, cu Fortuna Dusseldorf, care s-a încheiat la egalitate, apreciind că echipa craioveană a avut o prestaţie onorabilă cu doar trei antrenamente în spate şi un lot foarte tânăr.

“Am început acest stagiu cam abrupt, cu un joc contra unei echipe din Germania, cu nume, chiar dacă e în liga a doua. Am reuşit să-i fac pe jucători să fie conectaţi la importanţa partidei, să câştigăm ceva din acest joc. Consider că ne-am comportat onorabil, şi prin prisma evoluţiei, şi a rezultatului, ţinând cont că aveam doar trei antrenamente şi mulţi jucători tineri în echipă. A fost un joc ce s-a vrut mai mult un antrenament. Am vrut să văd rezistenţa lor, caracterul lor la stres şi la situaţii limită, astfel încât nu trag alte concluzii, având în vedere circumstanţele, noi fiind veniţi de pe drum”, a declarat Mulţescu.

Tehnicianul formaţiei oltene a comentat ce urmează pentru jucătorii Craiovei în programul de pregătire din cantonamentul maltez, spunând că în această perioadă se pune accent pe acumularea fizică, iar apoi, după ce se oficializează şi primele transferuri, concentrarea se va muta pe aspectele tehnico-tactice ale echipei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Acesta este începutul. Avem trei zile cu două antrenamente, va urma una cu un singur antrenament. Folosim perioada aceasta fără joc, până la 14 ianuarie, să încărcăm. O să avem antrenament, chiar şi în ziua jocului cu St. Gallen. E o perioadă de acumulare. După meciul cu St.Galen vom urmări şi alte lucruri, exprimarea echipei în teren. Până atunci sper să vină şi transferurile pe care le dorim. Sunt tratative în perioada asta”, a mai spus antrenorul Mulţescu, care îşi doreşte ca echipa sa să fie pregătită de victorii odată ce se încheie stagiul din Malta.

“În primul rând ne dorim să obţinem o potenţă fizică foarte bună, ca să putem să dezvoltăm un joc complex. Să facem faţă adversarilor pe care îi avem în ambele faze, totodată să fim pregătiţi pentru a juca pe nişte terenuri grele. Atunci clar că trebuie să fim armaţi fizic. Şi, în plus, să fim gata să câştigăm jocuri. Pentru victorii ne pregătim“, a adăugat Mulţescu.

Are încredere în jucătorii tineri  

Lotul pe care l-a creionat în această pregătire de iarnă Gigi Mulţescu este unul tânăr, care cuprinde câţiva juniori de perspectivă ai clubului, în care acesta are încredere şi pe care se poate baza.

“Alex Popescu are două-trei săptămâni împreună cu noi. Este un jucător tânăr, fără experienţă. Dar ţinând cont că nu aveam lotul complet am profitat şi am luat câţiva jucători de la echipa a doua. Pe lângă Popescu a fost adus şi Bîrzan, amândoi au fost surprize plăcute, având în vedere că am întâlnit un adversar dintr-o ţară cu un fotbal puternic. Amândoi au jucat bine, Popescu a dat şi gol. Bîrzan a intrat fără trac, e un jucător cu o îndemânare bună, a reuşit multe lucruri bune în repriza pe care a jucat-o. Aceste lucruri sunt pe plus. Pe lângă faptul că ne-am forţat limite, băieţii au arătat caracter, tărie, acest meci a fost un examen pentru viitor. Mie mi-a dat speranţa că în campionat, atunci când vor fi situaţii grele, am pe cine să mă bazez. Am în lot caractere puternice, jucători care pot depăşi situaţiile limită”, a declarat Mulţescu.

Marin Dună, întrebuinţat să modeleze jucătorii cu lipsuri

Principalul Mulţescu a clarifica motivul pentru care l-a cooptat în staff-ul tehnic pe secundul Marin Dună şi rolul pe care îl va avea acesta în cadrul corpului de antrenori.

“El va fi antrenor secund. El o să colaboreze cu noi, va fi sub controlul meu direct. Ne va ajuta în aspecte tehnico-tactice, atât pe apărare, cât şi pe atac. Punctual va lucra cu jucători care mai au deficienţe. Va fi mult de muncă şi aveam nevoie de încă un antrenor secund care să ne ajute să prindem toată paleta de probleme pe care le avem. Pentru că avem jucători de la echipa a doua, de la juniori, vor fi jucători care rămân acasă când avem meciuri în deplasare, deci este mult de muncă. El este un antrenor cu licenţa Pro. Îl cunosc bine, mi-a fost jucător, unul foarte bun şi în plus un om de caracter. În plus se înscrie în modalitatea de a acţiona a staff-ului nostru”, a spus Mulţescu despre aducerea lui Dună.

Politica