miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE: Se circulă pe podul Calafat-Vidin

 

Autoritățile din Bulgaria au închis circulația pe podul Calafat-Vidin din cauza condițiilor meteorologice, informează atât Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj, cât și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj.

„În urmă cu puțin timp, autoritățile din Bulgaria au luat măsura închiderii circulației rutiere pe podul de legătură cu țara noastră între CALAFAT și VIDIN pentru toate categoriile de autovehicule. Polițiștii doljeni sunt la datorie și sprijină autoritățile, în permanență monitorizând traficul rutier și informând participanții la trafic cu privire la situația drumurilor din județul nostru. De asemenea, polițiștii au în vedere și verificarea pneurilor montate pe autovehicule, până în momentul de față nefiind constatate nereguli. Șoferii sunt rugați sa respecte indicațiile polițiștilor rutieri și, în situația în care doresc să plece la un drum, să se informeze permanent cu privire la starea tronsonului de drum pe care urmează să îl parcurgă.

Reamintim conducătorilor auto să adopte o manieră calmă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze preponderent frâna de motor și să evite efectuarea depășirilor, care în asemenea condiții meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic”, a informat IPJ Dolj.

 

Totodată, STPF Dolj a transmis:

 

„Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că începând din această dimineață, toate drumurile naționale și autostrăzile din zona de nord a Bulgariei sunt închise pe toate direcțiile, pentru toate tipurile de mijloace de transport. În același timp, circulația din/spre orașele Ruse, Silistra și Dobrici din R. Bulgaria este închisă pentru toate categoriile de mijloace de transport, precum și circulația vehiculelor de marfă din zona Calafat – Vidin, către interiorul Bulgariei. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, iar conducătorii auto care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la granița cu R. Bulgaria sunt informați de către polițiștii de frontieră cu privire la aceste restricții de trafic din țara vecină”.

Politica